ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dan Jones bezoekt Nederland in januari

Noteer dit alvast in jouw agenda!
door Tsenne Kikke - donderdag 28 november 2019 16:51

De 38-jarige meesterverteller en Netflix-presentator Dan Jones bezoekt Nederland van 16 tot 17 januari 2020. De auteur van 'De Tempeliers' en 'De tijd in kleur' brengt een bezoek om over zijn nieuwe boek 'De Kruisvaarders' te spreken. Jones is dan ook beschikbaar voor interviews op 16 januari 2020 in Amsterdam. Je bent ook welkom bij zijn lezingen in het Rijksmuseum van Oudheden en bij Spui25. Toegang is gratis, maar er wordt wel gevraagd om je vooraf aan te melden.

Dan Jones is een talentvolle Britse historicus, journalist, Netflix-presentator en schrijver. Hij schreef zeven boeken, waaronder  'The Peasants Revolt' en 'The Plantagenets', dat op Channel 5 bewerkt werd tot televisieserie onder de naam 'Britain's Bloodiest Dynasty', dat Jones zelf ook presenteerde. Het succesvolle boek 'De Tempeliers' verscheen dit jaar en werd al zes keer herdrukt.

De oorlogen in het Heilige land

Tussen de elfde en de dertiende eeuw vochten christelijke en islamitische legers om zeggenschap over het Heilige Land. In 'De Kruisvaarders' vertelt Dan Jones het verhaal van de eerste kruistocht in 1095 onder aanvoering van de Brabander Godfried van Bouillon en graaf Robrecht van Béthune, de Leeuw van Vlaanderen, tot en met het verlies van het laatste christelijke bolwerk in de Levant in 1303. In elk van de 25 hoofdstukken staat een persoon, meer of minder bekend, centraal.

Jones schrijft zijn verhaal niet alleen vanuit het perspectief van koningen en pausen, maar ook van Arabische dichters, Byzantijnse prinsessen, Mamlukse slaafsoldaten, christelijke monniken en Mongoolse strijdheren. De gewelddadige conflicten tussen christenen en moslims dienden niet alleen de glorie van God. Ook meer aardse doelen hadden ermee van doen, zoals het vergaren van rijkdom. En de strijd was niet constant: ook het vreedzaam samenleven van christenen en moslims is een belangrijk kenmerk van deze periode. In zijn nieuwe boek brengt hij op overzichtelijke wijze de balans aan.

Kortom: een spannend geschreven boek, met kaarten, eindnoten, een literatuuropgave en een katern met illustraties in kleur.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht