ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

34-jarige man zit gevangen in een zesjarig lichaam

Sommige mensen lopen met 'defecte' machines rond.
door Tsenne Kikke - zaterdag 2 november 2019 18:55

De hersenen besturen ons lichaam, maar o wee indien daar iets mee gebeurt!

Zo zit de 34-jarige Zhu Shengkai, een landbouwer uit de Chinese provincie Hubei, gevangen in het lichaam van een 6-jarig kind nadat hij op die leeftijd hersenschade had opgelopen tijdens een spelletje met leeftijdsgenoten, waarbij hij met een steen op het hoofd werd geslagen. Volgens artsen liep hij daardoor verwondingen op aan de hypofyse, een belangrijk orgaantje in de hersenen dat een centrale rol speelt in het hormonale stelsel en de lichamelijke groei controleert.

Toen het voorval zich voordeed, bloedde hij niet en maakte er dus geen probleem van. Dezelfde nacht kreeg hij echter hoge koorts en zijn toestand verbeterde na drie dagen niet. Zijn ouders brachten hem naar een plaatselijke kliniek waar men een bloedstolsel in zijn hersenen vaststelde. Chirurgen verwijderden de prop, en zijn ouders dachten dat hij genezen was.

Maar toen hij negen jaar oud was, kwam hij tot de nare vaststelling dat hij in al die jaren niet groter was geworden. Zijn lichaam was hetzelfde gebleven als dat van zijn zesjarige zelf. Daarna schreven dokters hem vijf jaar lang medicatie voor, maar er veranderde niets. Tot op de dag van vandaag.

“Ik zie er nog steeds uit als een kind," zei de man. “Ik kan geen vrouw krijgen, en vader worden zit er al helemaal niet in. Al mijn lichaamsfuncties zijn nog zoals die van een kind.”

Vanwege zijn kinderlijke stem en uiterlijk zien zijn dorpsgenoten hem soms nog als een klein jongetje aan. Hoewel zijn aandoening zeer frustrerend is, probeert hij er ook het positieve van in te zien: “Terwijl mijn leeftijdsgenoten rimpels zullen krijgen, zal ik er altijd jong blijven uitzien.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht