ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat is de juiste manier om jouw achterste af te vegen?

Van boven naar onder? Of, van onder naar boven? En, met papier, of met water?
door Tsenne Kikke - maandag 21 oktober 2019 23:18

Jij weet het ondertussen misschien al wel, maar kleine kindjes moeten het vanaf een drie- à vierjarige leeftijd nog aanleren.

In onderstaande videoclip gebruikte een lerares ballonnen om aan haar kleuters aan te leren hoe ze hun achterwerk moesten afvegen. Velen vonden het een creatieve, innovatieve en praktische manier om het te illustreren. Veel Amerikaanse Twitter-gebruikers riepen dan ook uit dat dergelijke lessen van onschatbare waarde zouden zijn op alle Amerikaanse scholen.

Maar, zoals gewoonlijk, waren er echter ook mensen die zich erdoor beledigd voelden en dachten dat lessen, zoals het vegen van iemands billen, het beste aan de ouders konden worden overgelaten

Bekijk het filmpje: dan weet je alvast waarover we het hebben...

Kindergedragsexpert en zindelijkheidstraining goeroe Amanda Jenner deelde  op Twitter haar mening over die onderwijzeres die haar leerlingen de juiste toiletetiquette toonde: “Ik vind het heel belangrijk voor de ouders om dit in eerste instantie thuis te onderwijzen, maar het duurt een tijdje vooraleer de kleintjes het goed te pakken krijgen. Ik zie geen kwaad in een leraar, die het op eenzelfde manier aantoont. Kinderen houden van visuele demonstraties, en ik denk ook dat we ermee de boodschap geven dat we openlijk over onze lichaamsfuncties kunnen praten, en ons er niet voor hoeven te schamen."

Over zindelijkheidstraining zei Jenner nog het volgende: "De fout, die sommige ouders maken, is door hun kind met anderen kinderen te vergelijken. Elk kind zal zich in een ander tempo ontwikkelen. Zindelijkheidstraining kost tijd en geduld, en jezelf als ouder daarvoor voorbereiden, is echt belangrijk. Houd het vooral leuk en consistent! ”

En, ouders, die er geen tijd voor willen of kunnen vrijmaken, kunnen Amanda Jenner inhuren voor een luttele 500 £ per dag. Weet daarbij, dat ze minstens drie dagen nodig heeft om een kind zindelijk te maken. En, ja hoor: ook zij krijgt kritiek, maar dan wel niet zo openlijk en rechtstreeks....


 
Het knappe is, dat vandaag de dag toiletpapier wordt gebruikt, maar in de jaren '50 was het meestal in stukken geknipt/gescheurd krantenpapier. Toch is volgens sommige wetenschappers jouw achterwerk met wc-papier afvegen niet het meest gezondste of properste.

Wist je tevens dat wereldwijd de overgrote meerderheid water gebruikt? Of, in de woorden van de Egyptische cabaretier Bassem Youssef tijdens een recent optreden in Engeland: "Ik snap het niet: jullie zijn één van de meest geavanceerde landen ter wereld. Maar als het gaat om het achterste, staan jullie achter. "

Feit is: water reinigt beter dan papier. Probeer maar eens chocoladepudding of pindakaas ergens op jouw huid te smeren om het dan met papier netjes trachten te verwijderen opdat er geen spoortje van overblijft. Bovendien is water minder schurend, zelfs als je de zachtste vijflagen gebruikt.

Misschien dan toch een bidet in jouw badkamer laten installeren? Nochtans werd het eertijds veel gebruikt. Niet enkel en alleen na de stoelgang, maar ook na de seks. En, ja: ook handig om de voeten erin te wassen, natuurlijk. Men zegge het voort...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht