ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sommige daklozen gebruiken hun stem…

Daklozen zijn niet altijd aan drugs verslaafde mensen…
door Tsenne Kikke - donderdag 3 oktober 2019 19:29

Daklozen vallen op. Ofwel, omdat ze op straat liggen te slapen, of zitten te bedelen. Maar, de aan lager wal geraakte 52-jarige Emily Zamourka kreeg onlangs de voorkeur om te worden gefilmd toen ze in de metro van Los Angeles plots  ‘O Mio Babbino Caro’ van Puccini begon te zingen.

Voordien gaf ze viool- en pianoles. De Russische vrouw verhuisde 24 jaar geleden naar de Verenigde Staten, maar daar liep het mis. Zamourka werd ziek en had alle moeite van de wereld om de hoogoplopende ziekenhuiskosten te betalen. Ze nam er heel wat jobs bij, maar kon de eindjes niet meer aan elkaar knopen.

Drie jaar geleden volgde de genadeslag: haar peperdure viool ter waarde van 10.000 US$ werd gestolen toen ze wat geld probeerde bij te verdienen als straatmuzikante. “Mijn viool was mijn inkomen. Het instrument betekende alles voor mij,” vertelde ze.

De dief werd door twee omstaanders vastgegrepen, maar in dat moment sloeg hij de viool op de grond in duizend stukken. Na die diefstal kon ze haar huur niet meer betalen en eindigde ze op straat. Nu slaapt ze in een kartonnen doos op een parking. “Er zijn mensen die medelijden hebben met mij, maar ik wil niemand tot last zijn”, klonk het. Dus nu neemt ze elke dag haar hele hebben en houden in plastic zakken mee terwijl ze door de straten van Los Angeles zwerft.

4 miljoen daklozen

Zamourka begon uiteindelijk te zingen in de metro omdat “het geweldig klinkt”, hoewel ze eigenlijk geen professionele zangeres is. Met haar prachtige lied trok ze de aandacht van een agent, die de beelden op Facebook deelde. “Soms moet je stoppen en luisteren naar één van de 4 miljoen daklozen in LA, om iets moois te horen”, schreef hij bij de video.

De beelden gingen al snel een eigen leven leiden, waardoor haar verhaal wereldwijd nieuws werd. Zamourka hoopt dat de aandacht die ze nu krijgt, haar zal helpen om de draad van haar leven opnieuw op te pikken. “Ik zou zo dankbaar zijn als iemand me van straat kan halen en ik weer een eigen stekje krijg, waar ik mijn instrument bij me heb.”

Al die andere 4 miljoen daklozen hebben ook een stem, en beschikken dus over een eigen verhaal. Het spijtige is, dat ze het met die stem niet kunnen uitzingen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht