ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Engeland hing een man 18 urenlang ondersteboven aan een 90 meter hoge schoorsteen

Sommige mensen halen halsbrekende toeren uit.
door Tsenne Kikke - woensdag 30 oktober 2019 19:48

Indien men aan Zelfkennis doet, tracht men niet enkel zichzelf te begrijpen, maar ook medemensen. En ja: sommige menstypen halen de meest akelige streken uit.

Zo hing een man vanaf zondagavond tot maandagnamiddag ondersteboven aan een negentig meter hoge schoorsteen in het Noord-Engelse Carlisle. Terwijl jij al misschien rustig lag te slapen, beklom hij in dat nachtelijk uur omstreeks 23u de oude, industriële schoorsteen. Het hoe en waarom ervan weet geen mens.

Omwonenden hoorden de man schreeuwen, waarna ze de politie waarschuwden. Daarop werd een grote reddingsoperatie op touw gezet. Op beelden op sociale media is te zien dat een helikopter rond de schoorsteen cirkelde. De politie gebruikte ook drones om de situatie volledig in kaart te krijgen - en, om met hem te communiceren. De wegen rond het voormalige fabrieksterrein werden afgesloten. Het publiek werd opgeroepen uit het gebied weg te blijven.

Die helikopter kon niet worden ingezet, omdat men vreesde dat de man naar beneden zou vallen vanwege de luchtverplaatsing die door de schroeven werden veroorzaakt.

“We doen alles om de man veilig naar beneden te krijgen”, aldus een politiewoordvoerder. “Het is een zeer complexe onderneming. We moeten niet alleen de man veilig naar beneden zien te krijgen, maar ook onze reddingswerkers.” Een team, dat gespecialiseerd is in werken op grote hoogte, hielp bij de actie. Tevens werd er aan de andere zijde van de schouw een andere ladder gemonteerd.

De effectieve reddingsactie begon maandagnacht rond 2u20. Toen hing hij er dus al enkele uurtjes, en dan nog wel ondersteboven, met ontbloot bovenlijf. Het was het een barkoude nacht, en zijn hemd bengelde naast zijn lichaam.

Hoe en waarom?

Om de een of andere reden beklom de 53-jarige de ladder, die enkele weken voordien werd geïnstalleerd om die schouw een grondige opknapbeurt te geven. Waarom die tijdelijke ladder niet werd verwijderd, is een vraag, omdat de werken afgelopen waren.

Wel kon men er niet onmiddellijk op, omdat die vanaf de grond op een hoogte van 4,5m hing. Hoe hij dus aan die onderste trede van die ladder geraakte, is een raadsel. Het is alsof hij op het dak van een vrachtwagen was geklommen, die daarna is weggereden. Bovendien moet hij om een totaal andere reden bovenaan zijn aangekomen - zijn evenwicht hebben verloren, achterover zijn gevallen, maar dankzij zijn bot aan zijn linkervoet, die tussen de ladder en de muur van de schouw geklemd zat, bleef hij er hangen... 18 uur lang. En het bloed stroomde al die tijd alsmaar naar zijn hoofd.

Zolang duurde het om de inmiddels overleden man terug op de begane grond te brengen. Het uur van zijn overlijden was 16u46. Enerzijds een domme streek, maar anderzijds zal hij het nooit meer doen. Achteraf legde mensen wel bloemen aan die schouw neer...

Hoe ze hem naar beneden hebben gehaald, kan je hieronder zien...

Stoppen doorgeslagen, stomdronken of stoned? Misschien. Een waaghals?  Ook een mogelijkheid. Maar, voor sommige waaghalzen loopt het niet al te goed af...

Toch zijn er die het overleven..., godzijdank. Maar, over de kwaliteit van hun verdere leven heb ik mijn bedenkingen.

Nabericht:

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht