ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In Catalonië spreekt men alsmaar over Vreedzame Betogingen

Hoe wreedzaam verlopen die?…
door Tsenne Kikke - vrijdag 18 oktober 2019 11:45

'Vreedzame betogingen'...

... waarmee, onder andere; bedoeld wordt: blokkades aanleggen, die de normale werking van een luchthaven plat leggen en het vliegverkeer zodanig in de war sturen dat er wel een reactie van de Spaanse overheid moest komen. Het gevolg ervan was dat 100 vluchten werden  geschrapt, en dat mensen daardoor in de luchthaven op de harde grond moesten overnachten. Bovendien konden er geen treinen uitrijden, omdat betogers op de rails stonden, scholen en universiteiten houden hun deuren gesloten, wegen worden geblokkeerd, en zo meer.

Ondanks het feit dat ze soms het bloed onder de nagels kunnen vandaan halen, noemden de actievoerders zichzelf 'vreedzame burgers'. Ze klaagden over het feit dat de politie hardhandig optrad, zonder zelf te beseffen welke schade ze met hun acties aan het aanrichten waren, waardoor andere burgers last of schade ondervonden.

Ook in het oosten van Londen ondervond men hinder van een enkele klimaatbetogers van Extinction Rebellion, die op het dak van een metrotrein waren geklommen, en dus het treinverkeer verhinderden. "Ze doen het voor de juiste redenen, maar op een verkeerde manier," klonk het daar.

Burgerlijke ongehoorzaamheid à la Hongkong

In de nacht van woensdag op donderdag, bijvoorbeeld, staken radicale actievoerders 400 vuilcontainers in brand. Intussen heeft de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, al laten weten dat de schade na de rellen in de stad nu al bijna een miljoen euro bedraagt. 97 mensen werden sinds het begin van de manifestaties opgepakt, en zijn er ook 194 agenten gewond geraakt.

De oproep om de luchthaven te bezetten kwam van een relatief onbekend platform: Tsunami Democràtic. Het is een organisatie, die in aanloop naar de bekendmaking van de straffen die zijn uitgesproken tegen de Catalaanse politici, opgericht werd.

De belangrijkste manier van actie voeren is bijvoorbeeld - net als in Hongkong - ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’, zoals het blokkeren van wegen of trein- en metrostations.  Men benadrukt evenwel dat alle acties geweldloos moeten verlopen. Wie wil deelnemen, moet zich aan een aantal principes houden, heet het op de website. Zo is “de tegenstander geen vijand”, heeft “niemand de waarheid in pacht” en heeft iedereen altijd deels gelijk en zijn “overwinningen via geweld niet te rechtvaardigen”. Ook mogen deelnemers “niet met geweld terugvechten wanneer ze worden aangevallen”.

Hoe lang die ongehoorzaamheid zal duren, maakt niet uit, klinkt het. “Geen week, geen drie maanden. Het zal duren zolang het nodig is om onze doelen te bereiken.”

Vandaag wordt er een nieuw hoogtepunt bereikt. Zo verwacht Barcelona een 20.000-tal extra 'vredesmarsen’-wandelaars, die drie dagen geleden in Girona, Vic, Berga, Tàrrega en Tarragon vertrokken zijn, en de tienduizenden andere actievoerders zullen aanvullen. In elk geval wil ik er vandaag niet tussen zitten. Jij wel?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht