ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe bouwden de Egyptenaren hun piramiden?

Een 4.500 jaar oude helling is daarvan een mogelijke oplossing.
door Tsenne Kikke - zaterdag 5 oktober 2019 17:32

Hoe de Oude Egyptenaren hun piramiden bouwden, weet geen mens. Reeds eerder publiceerde ik denkbare methoden, en hierna volgt er een aanvulling van...

Zo was er in oktober van vorig jaar sprake van een inventieve hellingtechniek. Franse en Britse wetenschappers, die de inscripties in de ruïnes van de Egyptische steengroeve Hatnub aan het bestuderen waren, ontdekten bij toeval een helling die gebruikt werd om steenblokken te vervoeren.

Op basis van deze inscripties hebben ze het hellingsysteem gedateerd tot 2000-2500 v.Chr. – ongeveer de periode waarin de drie grote piramiden bij Gizeh zijn gebouwd.  

De theorie, dat de loodzware stenen door middel van een helling naar boven werden gebracht, is niet nieuw. Maar de vondst bij de steengroeve is wel het eerste bewijs dat deze hellingen misschien echt hebben bestaan. De hellingen, die bij de bouw van de piramiden zijn gebruikt, werden wel verwijderd van zodra de piramide klaar was.

Aan weerszijden van de helling bevonden zich een trap en houten palen, zodat arbeiders de stenen naar boven konden trekken. Onderstaande illustratie toont aan hoe het nieuwe hellingsysteem volgens de egyptologen werkte:

Dit systeem maakte het werk veel efficiënter - wat betekende, dat de stenen tegen een hellingsgraad van wel 20 procent omhoog konden worden getrokken. Vroeger dacht men dat deze hellingen maximaal een hoek van 10 graden konden hebben.

"Met de techniek, die we hebben ontdekt, konden meerdere mensen hun krachten tegelijkertijd gebruiken, zodat ze de stenen sneller konden verplaatsen," zei de egyptoloog Roland Enmarch, een van de projectleiders bij de Hatnub-groeve.

En dat zou betekenen dat de Piramide van Cheops veel sneller gebouwd zou zijn dan men tot nog toe heeft aangenomen. Dat weten we dan ook weeral...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht