ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog enkele beestige verhalen…

Hoe dieren kunnen zich op een vernuftige manier gedragen.
door Tsenne Kikke - maandag 16 september 2019 17:36

Ook apen beschikken over onderzoekende hersenen. Zo waren bezoekers van de dierentuin van Zhengzhou in Centraal-China getuigen van een verbazingwekkende aanblik: een schattige aap gebruikte een steen om de glazen wand van de behuizing te breken. Maar de dierentuinbezoekers waren niet de enige die verrast waren: het witte gelaat van de Colombiaanse kapucijn verschrompelde toen hij eenmaal besefte wat hij had misdaan.

Naar het schijnt was het aapje een steen aan het slijpen en begon er even later mee op het glas te slaan. Het schrok toen het gehard glas in een korrelachtige structuur veranderde, en liep onmiddellijk weg..., om dan toch naar de plaats van misdaad terug te keren om zijn 'kunstwerk' te bewonderen, aan te raken zelfs.

Nadien vertelde een van de medewerkers het volgende: “Deze aap is anders dan andere apen. Hij weet hoe hij gereedschappen moet gebruiken om walnoten te kraken. Als we walnoten aan andere apen voeren, weten ze alleen dat ze erbij moeten bijten. Wel had hij het glas niet eerder aangeraakt. Dit is de eerste keer. Het is gehard glas, dus het zou er nooit uit zijn gekomen. Nadat het was gebeurd, hebben we alle stenen opgepakt en dus alle ‘wapens’ weggenomen. "

Hoe verrassend het ook klinkt, heel wat leden van het dierenrijk weten hoe ze gereedschap moeten gebruiken. Volgens 'Live Science' gebruiken chimpansees stenen werktuigen en maken ze zelfs speren voor de jacht op andere primaten; dit, terwijl kraaien een breed scala aan gereedschappen gebruiken, van twijgen tot hun eigen veren.

Zeedieren zijn ook sluw. Zeeotters gebruiken stenen om abalone schelpen van de rotsen te verwijderen, en om ze open te breken. Octopussen daarentegen gaan voor een meer defensieve toepassing van gereedschap: ze gebruiken kokosnootschalen als draagbaar pantser...

Bekijk onderstaande, bijna ongelooflijke beelden

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

- Iets te melden? Klik op deze link! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht