ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Greta Thunberg: een heldin - of, een geestesziek kind?

Over kinderen, die eigenlijk op school horen te zitten…
door Tsenne Kikke - woensdag 25 september 2019 19:28

Over de emotionele speech van Greta Thunberg, die het gezicht is van het klimaatprotest bij vele jongeren wereldwijd, heeft iedereen wel een mening. Voor de ene is de tiener een heldin, voor de andere een geestesziek kind dat best geïnterneerd wordt.

Met een van woede vervulde stem en met een gezicht waarvan het venijn afdroop, vroeg ze de wereldleiders op de VN-klimaattop in New York wat hen bezielde. “Hoe durven jullie”, riep de Zweedse tiener uit. “Ik zou hier niet moeten zijn. Ik hoor op school te zitten, aan de andere kant van de oceaan. Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie loze woorden.”

Haar woorden waren nauwelijks koud of er kwam al een ironische reactie van de Amerikaanse president Donald Trump. “Ze lijkt me een heel gelukkig jong meisje met een schitterende toekomst voor zich. Zo mooi om te zien”, tweette hij fijntjes.

En Trump was niet de enige die er als de kippen bij was om op de man te spelen en niet op de bal. In een talkshow op Fox News werd de tiener door de conservatieve schrijver Michael Knowles een ‘geestesziek’ meisje genoemd, dat ‘uitgebuit wordt door haar ouders en de internationale linkse beweging’.

Fox News verontschuldigde zich wel meteen voor de uitspraken van Knowles. Maar op sociale media, ook bij ons, zijn gelijkaardige en nog grovere commentaren te lezen. Bij Greta gaat het, bijvoorbeeld, over haar asperger, een vorm van autisme, en bij Anuna De Wever wordt vaak verwezen naar haar gender.

Er zijn uiteraard ook hevige Greta-verdedigers, al lijken die op sociale media vooral in de minderheid. Het meisje roept duidelijk felle reacties op. Een situatie die ook onze Vlaamse Greta, zijnde: Anuna, al vaak te beurt viel. Waarom de klimaatmeisjes zoveel weerstand oproepen, is en blijft - ondanks het feit dat het antwoord in de vraag besloten ligt - voor sommigen toch nog een onbeantwoorde vraag.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht