ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Godsdienstwaanzinnig echtpaar vermist

“Sinds die hartoperatie zegt Marcel dat hij Jezus is”
door Tsenne Kikke - maandag 2 september 2019 15:01

Daar waar de ene mens denkt dat hij met het verkeerde lichaam geboren werd, zijn er anderen - waaronder Marcel Brietzke - die denken dat ze Jezus zijn. Het lichaam, zijnde: de verlenging van het brein, volgt in zeer veel gevallen de inhoud ervan op. In hetgeen hierna volgt, gaat het ditmaal over personen wiens breinen door al hetgeen er in de Bijbel afgedrukt staat, geöbsedeerd zijn.

Zo worden Andrea en Marcel Brietzke uit het Nederlands-Limburgse Blerick al 14 dagen lang vermist. Familie vermoedt dat het duo naar Duitsland is vertrokken. Hun vier kinderen van 17, 15, 12 en 9 oud werden door de kinderbescherming in veiligheid gebracht, omdat ze door hun ouders werden voorbereid op een leven in het bos.

De 39-jarige Marcel is van oorsprong Duitser maar al 26 jaar wonend in Nederland, en zijn 41-jarige echtgenote Andrea, is afkomstig uit Nijkerk in Gelderland.

"Marcel is totaal in de ban van Jezus en gelooft dat de wereld vergaat. Hij vindt het een wonder dat hij er nog is. Een jaar geleden heeft hij een hartoperatie ondergaan en een bijna-doodervaring gehad. Volgens hem was het een wonder dat hij weer tot leven kwam en sinds die tijd spreekt hij alleen nog maar over God en zegt dat hijzelf Jezus is. Sindsdien is hij volledig in de war. Misschien lijdt hij wel aan psychoses," beweerde zijn zuster.

Volgens haar lijdt het echtpaar aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin en waren ze zich al langere tijd aan het voorbereiden op het ‘einde van de wereld’.

Onvoldoende eten

Het echtpaar was al maandenlang bezig met een vertrek voor als de wereld zou vergaan, aldus de zus. “Hij zei dat ze samen naar God zouden gaan”. De vier kinderen werden voorbereid op een ‘leven in het bos’ en kregen al lange tijd onvoldoende te eten. Al in april wilde Marcel met zijn hele gezin vertrekken, maar zijn familie wist daar nog een stokje voor te steken.

Op 12 augustus kwamen er opnieuw signalen van een naderend vertrek. Daarop greep de Raad voor de Kinderbescherming in, en werden de kinderen uit huis geplaatst en zijn sindsdien ondergebracht op een geheime plek. Vanaf dat moment is er geen contact meer met het echtpaar geweest. Vorige week donderdag nam de politie een kijkje bij het huis van het gezin, maar trof een verlaten woning aan, aldus de zus.

Marcel heeft al tijden een eigen website waarop hij zijn religieuze ideeën ontvouwt. Op grond van de daarop recente teksten houdt de familie er rekening mee dat hij richting Beieren is vertrokken. Of er sprake is van verbinding met een sekte is onduidelijk. “We weten het niet; maar hebben er wel vermoedens van”, aldus de zus.

Bald kommt Jesus

Marcel heeft een site ’Bald kommt Jesus’ oftewel: de wederkomst van Jezus is nabij. Daarop schrijft hij dat we last ondervinden van hoge huren, duur voedsel, een financiële crisis, vogelgriep, enzovoorts. Hij schrijft dat Jezus snel naar ons komt, en aan alle problemen een einde maakt. Het einde der tijden zou nabij zijn, al noemt hij geen datum.

Een filmpje op zijn website...

Bron: HLN

Jong begonnen, is misschien half gewonnen...

Misschien bevinden zij zich in Mainkofen, waar de Bezirksklinikum is gevestigd: een kliniek, dat zich met psychiatrie en psychotherapie bezighoudt en dat één van Marcel's volgelingen, een zekere Ariel, pseudoniem van Arthur Beer, naar het schijnt slecht heeft behandeld; dit, nadat ze hem van straat hadden opgepikt en hem in de psychiatrische afdeling had opgesloten.

Volgens Marcel werd hij aldaar opgevangen, omdat de 51-jarige Arthur Beer openlijk beweerde dat hij 'wedergeboren' was en daarom de naam Ariel aan zich toeëigende. "Mohammed Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay, had daar geen problemen mee," beweerde Marcel. :-)

Diezelfde Arthur Beer had vorig jaar de voogde over Lily, zijn eigen 14-jarige dochter, verloren omdat zij alle dagen de Bijbel las en ervoor behandeld werd, enzovoorts. Och, je kunt het allemaal op zijn website lezen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht