ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De kloof tussen zwart en zwart Zuid-Afrika

Racisme tussen zwarten.
door Tsenne Kikke - zondag 22 september 2019 16:42

Zuid-Afrika is met iets van een 53 miljoen inwoners een land met diverse bevolkingsgroepen en elf officiële talen, waaronder het aan het Nederlands verwante Afrikaans. Het heeft drie hoofdsteden, zijnde: Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein, en het is een van de meest ontwikkelde landen van het continent, maar armoede- en misdaadcijfers zijn en blijven er hoog.

Zuid-Afrika was lange tijd de economische bestemming geweest voor zwarten uit andere delen van het continent, maar nu dat de werkloosheid rond de 28% bedraagt, beschuldigen vele inwoners de inwijkelingen voor het feit dat ze geen werk vinden omdat het van hen werd afgenomen.

Veel zwarten, die niet in Zuid-Afrika zijn geboren en getogen, worden dan ook door losgeslagen horden geweldenaars geviseerd, belaagd, afgeranseld en vermoord. Van ongecontroleerde immigratie uit andere delen van Afrika moeten de Zuid-Afrikanen niet weten. Vooral Nigerianen, die zich in sommige wijken van Kaapstad meester hebben gemaakt van de detailhandel, zijn kop van Jut.

Winkels, kramen, stalletjes en opslagplaatsen van zwarte neringdoeners van wie niet helemaal zeker is of ze volbloed zwarte Zuid-Afrikanen zijn, worden geterroriseerd en belaagd.  De weinige foto’s, die ons van dat soort incidenten bereiken, druipen van de blinde haat. Tafelpoten en loden pijpen zijn courante wapens.

Kortom: Zuid-Afrika kampt met een recordwerkloosheid, die wordt gezien als een factor in de golf van wrok tegen buitenlandse werknemers. De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa veroordeelde al dat geweld, maar wie is daar vet mee? In elk geval zullen we er binnenkort meer over horen en te lezen krijgen...

Bron: Wikipedia & 'tScheldt

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

- Iets te melden? Klik op deze link! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht