ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De bestorming van Area 51: het was als een grap bedoeld…, weet je nog wel?

Area 51 kreeg bezoek van twee Nederlanders.
door Tsenne Kikke - vrijdag 13 september 2019 23:54

Area 51 is een plek die tot de verbeelding spreekt vanwege allerlei geruchten over aliens en ufo's. Deze zomer reageerden 2 miljoen mensen op een Facebookevent waarin werd opgeroepen om het domein volgende week te gaan bestormen. Maar, het ging om een uit de hand gelopen grap.

Grap of geen grap... Naar het schijnt spraken ondertussen  meer dan 1 miljoen mensen online af om op 20 september de Amerikaanse legerbasis Area 51 in de Amerikaanse Nevadawoestijn te gaan bestormen. Het idee hierachter was dat zelfs het leger zoveel volk niet zou kunnen tegenhouden en dat men dan eindelijk te weten zou komen of er op deze locatie daadwerkelijk buitenaardse wezens worden verborgen.

Vandaag konden we lezen dat twee Nederlandse YouTubers eergisteren bij Area 51 zijn opgepakt. Het gaat om de 20-jarige Ties Granzier en de 21-jarige Govert Sweep. De eerstgenoemde heeft ruim 700.000 abonnees op YouTube, en de andere ruim 300.000.

Volgens de Amerikaanse politie hadden ze een drone, camera's en laptops bij zich. Het duo wordt aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein. Ze zouden bewust het bord 'Verboden Terrein' langs de autoweg genegeerd hebben.

Ondertussen werden ze op borgtocht vrijgelaten. De borgsom bedroeg 500 dollar voor elk van de twee. Wel moeten ze maandag nog voor de rechtbank verschijnen. Die rechtbank heeft bij het toekennen van de borgtocht niet gezegd dat ze in de VS moeten blijven. Ze verblijven momenteel in een hotel in Las Vegas in afwachting van hun rechtszaak.

“Dit waren de meest hectische dagen die ik ooit van mijn leven heb mee gemaakt”, vertelde Ties op zijn YouTube-kanaal. “Het heeft een ongelofelijke impact op ons gehad en op thuis nog erger. We hebben een zogenaamde ‘bail out’ gedaan waardoor we tot maandag in ieder geval op vrije voeten zijn.”

Vervolgens vertelde hij hoe onwerkelijk zijn eerste dag in de Amerikaanse gevangenis was. “Ik werd wakker om zes uur ‘s morgens in de cel. Het eerste wat ik deed was naar de leefruimte gaan, ontbijtje eten. Toen zag ik onze eigen hoofden, onze eigen pasfoto’s op de Amerikaanse tv!”

“We hebben een advocaat en gaan er zo goed mogelijk voorbereid naartoe. We gaan ervoor zorgen dat het gewoon goed komt. Tot die tijd proberen we nog wat te genieten van Las Vegas.”

Zoals je waarschijnlijk reeds weet, wordt dat militair domein, gelegen in de Nevadawoestijn ten noorden van Las Vegas, zorgvuldig en discreet bewaakt. In dat domein worden al jaren geheime militaire vliegtuigen getest. Onder meer het U-2-spionagevliegtuig, dat dag en nacht op 21 kilometer hoogte vluchten kan uitvoeren, werd er ontwikkeld.

Nu is het afwachten hoeveel slimerikken op 20 september Area 51 'willen gaan bezoeken'.. :-)

Nabericht

Op de vraag of de YouTubers te lang vast hebben gezeten of genadig behandeld zijn geweest, antwoordde Govert: "Lastig om te zeggen. Ten eerste hadden we veel meer research moeten doen. Maar aan de andere kant wordt er in de media verteld dat we op het terrein van Area 51 waren, maar we zijn niet op dat terrein geweest.”

Ze waren op de Nevada Test and Training Range, waar Area 51 een onderdeel van is. Ze waren niet in Area 51 zelf, maar wel op verboden gebied.

Of hij spijt heeft van zijn actie? "Ik heb spijt dat ik van tevoren niet heel goed onderzoek heb gedaan. Dus ja, ik heb spijt.”

Hoe kijkt de videomaker terug op het incident? "Ja, dat is lastig om in één zin uit te drukken. Het is natuurlijk vervelend voor thuis en zo. Gelukkig dat we niet langer de cel in moesten. Kijk, we zijn nog nooit in de gevangenis terechtgekomen. Het is natuurlijk geen Nederlandse cel. Het is een klein celletje waar schimmels hangen en waar het naar urine ruikt. Heel gek om mee te maken.”

Ook op Instagram schreef Govert opgelucht dat Ties en hij weer op vrije voeten zijn. "Zojuist vrijgelaten," schreef hij. "Nu onderweg naar Nederland! Eindelijk m’n familie, vriendin en m’n vrienden weer zien. Het hele verhaal komt binnenkort in een video op mijn YouTube-kanaal. Het echte verhaal is namelijk toch wel een stukje anders dan dat ik het op internet lees. Bye bye USA!"

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht