ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

74-jarige vrouw bevalt van tweeling en breekt daarmee het wereldrecord

Sommige vrouwen geven het nooit op…
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 september 2019 18:35

De 74-jarige Erramatti Mangayamma en 80-jarige Yerramatti Raja Rao zijn de trotse ouders geworden van een tweeling. De kersverse mama breekt daarmee het wereldrecord van ‘oudste moeder’. Het vorige record stond om naam van Daljinder Kaur fro Amritsar uit Punjab, die in 2017 op de leeftijd van 72 jaar geboorte gaf aan een baby.

Erramatti zou al 30 jaar in haar menopauze zitten, maar besloot om via IVF haar langverwachte droom waar te maken. De volledige kosten - iets van een 125.000 rupees, oftewel 1.582 euro - werden gedekt door de kliniek, omdat men er zeker van was dat het proces niet zou slagen, en men daarom vond dat men het haar niet kon aanrekenen.

Reeds lange tijd droomde ze ervan om moeder te worden. Na jaren proberen, lukte het maar niet. Het koppel had de moed verloren en zij begon aan haar menopauze. Door de bevalling van haar 55 jarige buurvrouw begon het bij haar terug te kriebelen om aan kinderen te beginnen. Ze stapte naar de IVF-kliniek - en, voor ze het wist, was ze zwanger van een tweeling. “Mijn lange wachttijd kwam eindelijk tot zijn einde. God heeft mijn gebeden verhoord,” zei ze.

IVF of In-vitrofertilisatie is een techniek waarbij men een bevrucht eitje combineert met een zaadcel buiten de baarmoeder. Daarna wordt dit terug ingepland in de baarmoeder van de vrouw om verder uit te groeien tot een baby. In dit geval was het een zaadcel van haar man die werd gebruikt om een eitje te bevruchten. Niet die van haar natuurlijk, maar van een donor.

Erramatti Mangayamma verbleef haar volledige zwangerschap in het ziekenhuis om complicaties te voorkomen. Uiteindelijk kwamen de twee meisjes ter wereld via een keizersnede. Zowel zij als de tweeling zijn gezond, maar worden voorlopig nog gemonitord in het ziekenhuis om hun gezondheid te garanderen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht