ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Tweede grootste kristalgrot ter wereld geopend voor publiek

Bezoek de enorme met kristallen bedekte grot in Pulpí.
door Tsenne Kikke - zondag 4 augustus 2019 16:22

Vanaf morgen is het mogelijk om de op één na grootste met kristallen bedekte grot ter wereld te bezoeken. Ik heb het over de enorme geode van Pulpí; een grot, die geheel gevuld is met kristallen van kwarts en amethist waar tot wel 20 personen - samen met de begeleider - tegelijk in kunnen.

In december 1999 werd de ‘geoda de pulpí’ - of, met de officiële naam ‘Geoda del Pilar de Jaravía’ - per toeval gevonden. Een groep specialisten uit Madrid wilde de zilvermijn 'Mina Rica' verkennen en stuitten op een door rotsblokken afgesloten ruimte. Toen ze eenmaal naar binnen konden, werden enorme kristallen die vanuit de bodem, zijkant en bovenkant uitsteken, ontdekt.

De geoda de Pulpí is 8 meter lang, 1,8 meter breed en 1,7 meter hoog en bevindt zich op zo’n 50 meter diepte in de oude ijzer- en loodmijnen van Pilar de Jaravia, op zo’n drie km van de kust. De temperatuur is in tegenstelling tot de grootste geode ter wereld in Mexico op 50 meter diepte zo’n 20 graden met een aangename luchtvochtigheid. De werken - om de geode voor het publiek toegnakelijk te maken - hebben 500.000 euro gekost.

De grootste geode ter wereld is te vinden in Chihuahua in Mexico waar in de Naica-mijn 300 meter onder de woestijn een 12 meter lange en 55 ton zware geode gevonden werd. Die grot werd in 2000 ontdekt, maar een bezoek is haast onmogelijk vanwege de 58 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 96%. Zonder adequate bescherming kan men daar niet langer dan 10 minuten blijven.

Wereldwijd zijn er slechts vier van deze soort geoden te vinden: de Mexicaanse grot van Naica, de kopermijn van El Teniente (Chili), de geode van Pulpí, en de oude Romeinse mijnen van Plinio, gelegen in Segóbriga (Cuenca).

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht