ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuw soort cyberaanval in de maak

Oftewel: hoe informatie stelen via een postpakket?
door Tsenne Kikke - zaterdag 10 augustus 2019 20:04

De Amerikaanse technologiereus IBM waarschuwde voor een nieuw soort cyberaanval die niet via de computer, maar gewoonweg via een postpakket kan worden gelanceerd. Een apparaat in het pakje probeert vervolgens op het draadloze netwerk in een huis of een bedrijf in te breken.

De beveilingsexperts van IBM stelden het zogenaamde ‘warshipping’ voor tijdens Defcon 2019, een congres voor computerontwikkelaars in Las Vegas waaraan 19.000 personen deelnamen.

De techniek doet denken aan een van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie: het paard van Troje. Net zoals de Grieken er destijds in slaagden om Troje binnen te geraken door zich te verstoppen in een houten paard, kunnen hackers op het netwerk van een bedrijf, of een gezin, geraken door een apparaat binnen te smokkelen. Dat kunnen ze doen via een op het eerste gezicht onschuldig postpakket. Zelfs een pakje dat voor de deur of aan de receptie van een bedrijf wordt afgezet, maar wel nog steeds binnen bereik is van het draadloze netwerk, kan een bedreiging vormen.

Minicomputer

Het apparaat dat in een postpakket, of zelfs in een stuk speelgoed, verstopt zit, is een soort minicomputer. Daarop staat speciale software geïnstalleerd die nagaat of het pakket al op de juiste locatie is aangekomen. Vervolgens wordt verbinding gemaakt met de computer van de hacker, die vanop afstand programma’s kan laten lopen om het draadloze netwerk aan te vallen. Zowel versleutelde evenals gevoelige informatie kunnen op die wijze worden doorgestuurd naar de computer van de aanvaller.

Een erg slinkse methode om in te breken op het draadloze netwerk van een bedrijf - want, zolang niemand het postpakket opent én beseft wat het apparaat doet, kan de hacker rustig zijn gang gaan. Momenteel zijn er nog geen situaties bekend waarin ‘warshipping’ effectief gebruikt werd om ergens in te breken, maar dat is volgens IBM een kwestie van tijd.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht