ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Indiase artsen haalden 526 tanden uit mond van een 7-jarige jongen

Misschien beschik jij ook over extra, onzichtbare tanden…
door Tsenne Kikke - maandag 12 augustus 2019 17:00

In India hebben tandartsen 526 tanden uit de mond van een 7-jarige jongen gehaald die klaagde over tandpijn. Volgens specialisten is dit de eerste keer dat zoveel tanden uit iemands mond werden gehaald.

Dankzij röntgenfoto’s vonden artsen in het ziekenhuis van Chennai in de rechterbenedenkaak van de jongen een zak vol ‘abnormale’ tanden. De operatie gebeurde op 11 juli, maar de specialisten hadden tijd nodig om de tanden te onderzoeken en hun bevindingen te bevestigen vooraleer ze het nieuws wereldkundig konden maken.

“De ouders hadden de zwelling opgemerkt toen hij drie jaar oud was, maar de echte aandoening bleef onopgemerkt omdat de tanden, ingebed in de kaak, niet zichtbaar waren”, zei Pratibha Ramani van het Saveetha Dental College en ziekenhuis.

“In totaal 526 tanden, variërend van 0,1 millimeter tot 15 millimeter groot, werden door ons team verwijderd. Alle stukjes waren tanden, omdat ze een kroon, wortel en glazuur hadden”, voegde ze eraan toe.

“Het deed denken aan parels in een oester”, zeiden de artsen in een verklaring na de nauwgezette vijf uur durende operatie om de vele tanden te verwijderen, die samen 200 gram wogen.  Die operatie verliep goed en drie dagen later mocht de jongen met 21 gezonde tanden het ziekenhuis verlaten.

Echt uniek is het niet...

- In 2014 haalde een overheidsziekenhuis in Mumbai 232 tanden uit de kaak van een tiener.

- Bij de 9-jarige Johnchris Carl Quirante uit de Fillipijnen moest men een 300-tal tanden uittrekken een proces, waarbij er een 8-tal operaties aan te pas kwamen.

De aandoening is gekend onder de naam 'hyperdontie'. Veel mensen weten niet dat ze één of meerdere extra tanden bezitten, omdat ze ingesloten blijven, en dus nooit uitkomen.

De Tandenfee...

... is een figuur uit Europese en Amerikaanse folklore, die wanneer kinderen een melktand verliezen en deze onder hun kussen leggen, die ’s nachts omruilt voor een muntstuk. Natuurlijk is het één van de ouders die de rol van Tandenfee vervult. 't Is maar dat je het weet...

In India gooien kinderen hun verloren tand op het dak terwijl ze een wens doen - of, ze begraven die in de buurt van een boom, voor geluk. Maar, zoals je zonet las, mocht de 7-jarige jongen zijn 526 tanden niet mee naar huis nemen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht