ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Filosoof Jeroen Lemaire: De homo sapiens zal op termijn een cyborg worden…

Wil jij, beste lezer, ooit machine-af worden?
door Tsenne Kikke - zondag 4 augustus 2019 18:12

Als filosofiestudent was de nu 37-jarige Jeroen Lemaire al gefascineerd door de impact van technologie op mens en maatschappij.

Zo schuift met het voortschrijden van de wetenschap de grens van de metafysica en de filosofie steeds verder op. De filosoof Etienne Vermeersch (1934 - 2019) sloot zelfs niet uit dat er ooit een dag komt dat de wetenschap alles kan verklaren, tot en met het menselijk bewustzijn. "Dat geloof ik graag," beweerde Jeroen Lemaire. "Ik geloof dat bewustzijn te herleiden valt tot materie, en dat de wetenschap ze dus kan ontrafelen, en we bijgevolg in theorie een machine kunnen maken met een menselijk bewustzijn."

Volgens computerspecialist Jeroen Lemaire wordt de verwevenheid tussen mens en computer steeds groter.  "Wat opvalt is dat de verwevenheid tussen mens en computer steeds groter wordt. De computer gaat denken als een mens en de programma's krijgen zelflerende software."

Kortom: de huidige mensmachine (lees het boek: 'Op zoek naar het wonderbaarlijke' van P. D. Ouspensky, één van de vele leerlingen van G. I. Gurdjieff) zal met-ter-tijd nog méér machineachtiger worden.

Best is om Jeroen Lemaire: zélf aan het woord te laten...

Feit is, dat de meeste mensen zich in het geheel niet bewust zijn, dat gedachten, gevoelens, emoties en gewaarwordingen in henzelf opkomen dankzij de prikkels komende van buitenaf. Zo sterk zijn ze met hun lichaam vereenzelvigd en niet bewust dat ze over de gevolgen, die de prikkels in henzelf opwekken - net als bij de hond van Pavlov - totaal geen controle hebben.

Een beetje reclame

Hopelijk zullen er met-ter-tijd - hoe twijfelachtig ook - nog enkele enkelingen op deze planeet rondlopen die machine-af wensen te worden, en zich in het thema 'Zelfkennis' wensen te verdiepen, zijnde: 'het Kennen van het Zelf', zoals het momenteel enkel en alleen door DIMschool vzw wordt gegeven.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht