ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een slak met flikkerlichten kan tot na-denken stemmen…

Hoe en waarom parasitaire platwormen slakken overvallen.
door Tsenne Kikke - donderdag 15 augustus 2019 18:51

Een wandelaar in Taiwan, een zekere Lin Ruian, was verbijsterd toen hij een vreemde slak tegenkwam, namelijk: een slak, die pulserende groen-oranje tentakels droeg.

“Het leek onecht. Het was alsof er knipperlichten in de slak zaten," zei hij. Maar, de ware reden voor het verontrustende uiterlijk is nog veel minder rooskleurig dan hoe het weekdiertje eruitzag. Volgens natuurdeskundigen was de ongelukkige slak het slachtoffer geworden van een parasitaire platworm die de controle over zijn lichaam had overgenomen en het wezentje in een spreekwoordelijke zombie had veranderd.

Zulk een parasitaire platworm wurmt zich via de ogen van de amfibische landslak Succinea putris (Barnsteenslak) naar binnen. Daardoor kan de slak zijn tentakels niet meer intrekken. Bovendien beginnen die tentakels te pulseren, en dankzij het kleurenpatroon verkrijgen hongerige vogels het idee dat ze met een smakelijke rups te maken hebben. Meer nog, de parasiet - leucochloridium paradoxum genaamd - bestuurt zelfs de bewegingen van de slak, en ‘dirigeert’ het diertje naar een open plek, zodat vogels hem gemakkelijker kunnen opmerken en oppakken.

Eens in de maag en darmkanaal van een besmette vogel, kan de parasiet zich voortplanten. Van zodra de wormen volwassen zijn, verlaten ze die gastheer om zich dan via andere slakken verder te verspreiden.

Hoor de vogeltjes al fluiten...

Spitsvondig, nietwaar? Je moet als worm maar over de periode van misschien miljoenen jaren op dat ingenieus idee komen om jezelf op die manier voort te planten. Zeg nu nog eens dat platwormen over geen brein beschikken... - of, werden ze ook door een soort van Schepper gecreëerd, waardoor er van 'evolutie' minder sprake is?

Je weet wel....: een Schepper, waarover vermeld staat dat hij de eerste mens in een diepe slaap bracht, en we nergens kunnen lezen dat Hij diezelfde mens daarna opnieuw had wakker gemaakt.

Bekijk het volgende filmpje, opdat je die hypnotische slaap beter zou kunnen begrijpen...

Een beetje Zelfkennis (zijnde: het Kennen van het Zelf)

Wist je, dat er vandaag de dag nog immer mensen op deze planeet rondlopen die Jezus' woorden "Ontwaak!" - "Word Wakker!" - "Ontslaap!" onmogelijk kunnen begrijpen, en het dan ook - vanwege hun hypnotische slaaptoestand - niet op zichzelf kunnen toepassen?

Niet alleen leven ze in de veronderstelling dat ze al 'wakker' zijn, maar ze bedelen zichzelf onbestaande eigenschappen toe, zoals 'vrije wil', 'bewust zijn', 'het beschikken over één onveranderlijke, duurzame ik', enzovoorts. Maar, ik ben aan het afdwalen...

Misschien heeft de Schepper eerst op wormen en slakken geëxperimenteerd, vooraleer hij het op een nog ingenieuzere wijze op de mens toepaste? Of, is de slaaptoestand waarin de mens zich bevindt van evolutionaire aard?

Kortom: een slak met flikkerlichten kan tot na-denken stemmen, nietwaar? :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht