ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook de zang en muziek van Billie Eilish is voeding voor het brein

Och, zolang je niet de ouder van een tiener bent, hoef je je geen zorgen te maken…
door Tsenne Kikke - maandag 19 augustus 2019 18:53

In december wordt Billie Eilish Pirate Baird O'Connell 18 jaar. Over dat het 'duistere, meest mysterieuze wonderkindpubliceerde ik reeds iets in april van dit jaar. Toegegeven: ze is écht getalenteerd en ze straalt via haar lichaam, songs en muziek iets speciaals uit. Ze doet ermee tienermeisjes huilen, op een hysterische manier gillen, flauwvallen zelfs. Nu maar hopen dat jongeren - na het aanhoren van  'Bury a friend, I wanna end me' - niet worden geïnspireerd om aan zelfdoding te doen... :-)

Billie Eilish groeide op in de juiste familie: haar moeder zingt, en haar vader acteert. Op jonge leeftijd kreeg ze de diagnose van het Syndroom van Gilles de la Tourette te aanhoren, wat zich bij haar uit in bepaalde bewegingstics, die ze meestal wel kan onderdrukken. Volgens haar moeder heeft Billie af en toe last van angstaanvallen. Bovendien ervaart ze synesthesie. Dat is een neurologisch verschijnsel waardoor de zintuigen vermengd worden. "Iedere persoon die ik ken, is in mijn hoofd geassocieerd met een kleur, een vorm en een getal, maar dat vind ik normaal", zei ze in een zeer uitgebreid interview.  "Mijn song 'Bad guy' is geel, maar ook rood en het nummer 7. Het is niet heet, maar warm, zoals een oven. En het ruikt naar koekjes."

Op achtjarige leeftijd zat ze al bij een kinderkoor, amper een paar jaar later schreef ze haar eerste liedjes, en in het najaar van 2015 liet ze haar eerste elektronummer 'Ocean eyes' op de wereld los. Ze was amper 14. In augustus 2017 volgde haar eerste ep 'Don't smile at me', die intussen al meer dan twee miljard keer gestreamd is.

Begin dit jaar was de 17-jarige Amerikaanse zangeres in wezen nog een nobele onbekende voor het grote publiek, maar intussen is ze uitgegroeid tot een wereldster, met hits als 'When the party's over', 'Bury a friend' en 'Bad guy'.

Volgens MNM-dj Laura Govaerts is het succes van de zangeres onder meer te verklaren door het feit dat ze nog zo jong is en dat haar muziek ook atypisch is. "Haar debuutalbum is erg donker, met zware teksten", legde er uit. "Ook het coverbeeld weerspiegelt dat: haar ogen zijn vervangen door witte bollen. Dit is geen 'eenhoorns op regenbogen', of de typische bubblegum-pop die je van een tienersterretje verwacht, maar eerder horrorstijl. Ze maakt intense clips, die heel beeldend zijn. Zo vloeit er in de clip van 'When the party's over' zwarte inkt uit haar ogen."

"Er zijn zeker jongeren die zitten met de dingen waar zij over schrijft", ging Govaerts verder. "Ik heb het gevoel dat veel jongeren ook een donkere humor hebben." Eilish voelt wel dat ze een verantwoordelijkheid heeft naar haar jonge fans toe. "Soms zie ik meisjes tijdens mijn shows met littekens op hun armen, dat breekt mijn hart", zei ze. "Ik heb geen littekens meer. Maar ik heb wel tegen enkelen van hen al gezegd: "Wees gewoon lief voor jezelf". Ik weet hoe het voelt, want ik heb het zelf meegemaakt."

Bron: VRT.be en zo meer

Bury a friend, I wanna end me

Bad Guy

White shirt now red, my bloody nose
Sleeping, you're on your tippy toes
Creeping around like no one knows
Think you're so criminal
Bruises, on both my knees for you
Don't say thank you or please
I do what I want when I'm wanting to
My soul? So cynical
So you're a tough guy
Like it really rough guy
Just can't get enough guy
Chest always so puffed guy
I'm that bad type
Make your mama sad type
Make your girlfriend mad tight
Might seduce your dad type
I'm the bad guy, duh
I'm the bad guy
I like it when you take control
Even if you know that you don't
Own me, I'll let you play the role
I'll be your animal
My mommy likes to sing along with me
But she won't sing this song
If she reads all the lyrics
She'll pity the men I know
So you're a tough guy
Like it…

Maar, zoals ik reeds schreef: zolang je niet de ouder van een tiener bent, hoef je je geen zorgen te maken…

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht