ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Area 51 blijft alsmaar tot de verbeelding spreken

Aliens verantwoordelijk voor wereldwijde zinsbegoochelingen.
door Tsenne Kikke - woensdag 24 juli 2019 19:13

Je kon er deze maand niet omheen: wat begon als een grap, groeide uit tot een wereldwijd fenomeen.

Op 27 juni creëerde Matty Roberts uit Californië een Facebook-pagina dat als een grap was bedoeld. Maar daarmee ontstak hij wél de lichtgevoelige verbeeldingswereld van meer dan 1 miljoen lezers.

Meer dan 1 miljoen mensen spraken dan ook online af om op 20 september de Amerikaanse legerbasis Area 51 in de Amerikaanse Nevadawoestijn te gaan bestormen. Het idee hierachter was dat zelfs het leger zoveel volk niet zou kunnen tegenhouden en dat men dan eindelijk te weten zou komen of er op deze locatie daadwerkelijk buitenaardse wezens worden verborgen.

“Als we lopen zoals Naruto kunnen de kogels ons niet tegenhouden”, aldus de organisator Matty Roberts. Naruto verwijst naar een populaire Japanse stripfiguur uit de Manga-cultuur die heel snel kan lopen.

Roberts schreef als motivering voor zijn evenement dat de bestormers eindelijk met eigen ogen zouden aanschouwen of er aliens schuilgaan in Area 51 – zoals in complotmiddens al decennialang wordt beweerd.

Maar ondertussen moet ook Roberts toegeven, dat zijn grapje 'enge' proporties heeft aangenomen. Het sneeuwbaleffect maakte van de mop een ware internetsensatie, in die mate dat het Amerikaanse leger via The Washington Post zelfs een waarschuwing de wereld instuurde: "Area 51 is een open trainingscentrum voor de Amerikaanse luchtmacht, en we willen iedereen ontmoedigen om in de zone te komen waar we gewapende Amerikaanse troepen trainen.”

Allerlei bedrijven sprongen op de kar om munt te slaan uit de internetsensatie, zo ook biermerk 'Budweiser'. Het bedrijf tweette een (fictief) etiket van een ‘Area 51 Special Edition Bud Light’ en beloofde dat het gerstenat ook effectief op de markt komt bij 51.000 retweets. "Daarnaast krijgt elke alien, die erin slaagt om te ontsnappen uit Area 51, een Bud Light cadeau," tweette het bedrijf nog.

Het jagen achter aliens heeft ondertussen ook zijn effect niet gemist op de 18+ sites. Zo ging de zoekterm ‘Area 51’ op 16 juli op P0rnhub opeens van nul naar bijna 60.000. Ook kinky filmpjes van buitenaardse proporties werden deze maand massaal bekeken. De populairste term lijkt momenteel zelfs ‘Alien Impregnation‘ te zijn, waar menig puisterige pubers ervan fantaseren hoe het zou zijn om een marsmannetje (of beter gezegd marsvrouwtje) te bezwangeren.  

Dus, beste lezer: indien jij ook in jouw verbeeldingswereld met aliens, buitenaardse ufo's, en andere gelijkaardige fantasieën rondloopt, hoop ik dat je met deze blog de garantie hebt verkregen dat je niet de enige bent... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht