ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Het leefgebied van primaten wordt hoe langer hoe meer stilaan vernietigd

Ook stelde men een toename van ontbossing vast….
door Tsenne Kikke - vrijdag 21 juni 2019 15:46

Twee dagen geleden publiceerde ik onderstaande tekst...

Een beetje Sciencefiction: "De mensheid is in het jaar 4.000 beland, en dient nog immer Moeder Natuur. Wouden, die in het verleden werden ontgonnen, zijn ondertussen wereldwijd door miljarden andere bomen vervangen, maar niet het leven dat er ooit in te vinden was. "Hoeft ook niet," zei Kanugor Elek. "Nog sterker: de enige dieren die nu nog op Aarde rondlopen - waaronder honden, katten paarden, rundvee, en zo meer - dienen zowel de mens evenals Moeder Natuur. Van al de anderen zijn er - zoals je weet - nog vele exemplaren in dierentuinen te bezichtigen. Bovendien is - beantwoordend aan haar Plan van Bestemming - het bewustzijn van planeet Aarde enorm verhoogd; dit dankzij de miljarden en miljarden meer bewuste menselijke bewoners. Daarmee bedoel ik: mensen, die - zoals jij en ikzelf - het animale instinctieve volledig zijn ontgroeid. Toch zijn er nog miljarden 'achterblijvers', en daarover kan ik jou - vooraleer je ermee kennismaakt - het volgende vertellen..."

En vandaag las ik, dat meer dan de helft van de 504 soorten primaten die ons bekend zijn het moeilijk hebben. Zo wordt 60 procent van alle soorten op dit moment met uitsterven bedreigd.  

Onderzoekers kwamen er, dankzij een nieuwe studie, achter dat tussen 2001 en 2017 maar liefst 179 miljoen hectare bos in de tropen verloren ging door menselijke activiteiten. Meer dan de helft hiervan is te wijten aan de wereldwijde vraag van consumenten naar grondstoffen. Denk hierbij aan het kappen van bossen ten behoeve van landbouwgrond, het blootleggen van weiden voor veeteelt en het graven van mijnen om mineralen en metalen te winnen. Bovendien gaat de verstedelijking alsmaar door. Hierdoor kampt ongeveer 75 procent van de primaten met dalende aantallen.

Primaten zijn niet de enige dieren die met uitsterven worden bedreigd. In totaal gaan er op dit moment zo’n één miljoen planten- en diersoorten een onzekere toekomst tegemoet. En veel van deze soorten kunnen binnen enkele decennia al verdwenen zijn.

Bron: Scientias

Toegegeven: het klinkt sciencefictionachtig en misschien zelfs een klein beetje anti-Groen, maar tracht toch onze planeet Aarde te zien als een levend wezen met bewustzijn, en niet zozeer als een dode, ronde bol, die zomaar heel toevallig en zonder plan-van-bestemming door de ruimte suist. (Of die 'bestemming' ooit wordt bereikt, is een totaal andere zaak.)

Tracht daarbij vooral te beseffen dat het niveau van dat bewustzijn grotendeels bepaald wordt door alles wat erop leeft. Bijvoorbeeld: dat niveau is drastisch verhoogd indien we het vergelijken met de tijden toen sauriërs en andere voorhistorische dieren deze Aarde bevolkten, nietwaar?

Nog anders gezegd...

Wat men er ook over schrijft...: alles gaat de richting uit zoals Moeder Natuur het wenst, en als een mens denkt dat hij iets uit zichzelf kan 'doen', vergist hij zich. Maar ook dat is menselijk. Laat dat menstype - terwijl Moeder Natuur zich op haar manier 'blijft veredelen' - maar rustig 'doen'...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht