ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Broodmagere, uitgeputte ijsbeer dwaalde rond op zoek naar eten

IJsberen hebben het alsmaar moeilijker…
door Tsenne Kikke - woensdag 19 juni 2019 18:54

Deze week filmden inwoners van de Siberische stad Norilsk een uitgehongerde, vrouwelijke ijsbeer. Het broodmagere dier zag er uitgeput en ziek uit. De ogen waren tranerig, waardoor het dier niet goed kon zien. Het dwaalde doelloos in de stad rond om uiteindelijk op een vuilnisbelt te verzeilen op zoek naar iets eetbaar.

“Het is de eerste keer in veertig jaar tijd dat een ijsbeer hier opduikt”, klonk het bij natuurexperts. De politie kwam ter plaatse om zowel de bewoners als het dier te beschermen. Ze zullen de ijsbeer nu observeren om uit te vissen in welke gezondheidstoestand zij verkeert.

Het gebeurt de laatste jaren vaker dat ijsberen plots in een bewoond gebied verschenen. Eerder dit jaar kreeg een afgelegen gebied in Noord-Rusland ook al het bezoek van een twaalftal uitgehongerde ijsberen. De klimaatverandering en de opwarming van de aarde speelt hen naar het schijnt parten: door het sneller smeltende ijs wordt hun jachtgebied kleiner, en zijn er minder prooidieren...

Een gril van Moeder Natuur? Of, is de mens de énige (mede) verantwoordelijke? Die vragen kan niemand écht beantwoorden, tenzij men het vanuit 'het geheel' kan bezien. Bovendien zijn er hier op aarde al zeer vele rassen uitgestorven, nietwaar?

Een beetje Sciencefiction

De mensheid is in het jaar 4.000 beland, en dient nog immer Moeder Natuur. Wouden, die in het verleden werden ontgonnen, zijn ondertussen wereldwijd door miljarden andere bomen vervangen, maar niet het leven dat er ooit in te vinden was. "Hoeft ook niet," zei Kanugor Elek. "Nog sterker: de enige dieren die nu nog op Aarde rondlopen - waaronder honden, katten paarden, rundvee, en zo meer - dienen zowel de mens evenals Moeder Natuur. Van al de anderen zijn er - zoals je weet - nog vele exemplaren in dierentuinen te bezichtigen. Bovendien is - beantwoordend aan haar Plan van Bestemming - het bewustzijn van planeet Aarde enorm verhoogd; dit dankzij de miljarden en miljarden meer bewuste menselijke bewoners. Daarmee bedoel ik: mensen, die - zoals jij en ikzelf - het animale instinctieve volledig zijn ontgroeid. Toch zijn er nog miljarden 'achterblijvers', en daarover kan ik jou - vooraleer je ermee kennismaakt - het volgende vertellen..."

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht