ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Amerikaanse aanval op Iran van tafel? Nieuwe sancties zijn onderweg…

Trump vermijdt naar het schijnt oorlog met Iran…
door Tsenne Kikke - zaterdag 22 juni 2019 19:41

In een interview met 'NBC News' zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij "niet uit is op een oorlog met Iran, maar als het zover komt, zal het een nooit geziene verwoesting zijn".

Iran liet van zijn kant weten dat het "hard zal optreden tegen elke vorm van agressie of dreiging van de Amerikanen". "We zullen geen enkele schending van onze grenzen toelaten", zei de woordvoerder van de minister van Buitenlandse Zaken, Abbas Mousavi. "Eén verkeerde zet van vijanden van Iran, vooral van de Verenigde Staten en hun bondgenoten, zou de lont in het kruitvat steken. Het zou Amerika, hun belangen en hun bondgenoten tot de grond opbranden", waarschuwde generaal Abolfazl Shekarchi.

Over oorzaken en mogelijke gevolgen

Eerder hadden de Verenigde Staten Iran ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de aanvallen tegen twee olietankers in de Golf van Oman. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken wees die beschuldigingen af als ongefundeerd.

En, nadat Iran donderdag een Amerikaanse drone neerhaalde, liepen de spanningen met de Verenigde Staten opnieuw hoog op. Volgens de Amerikanen bevond de drone zich in het internationale luchtruim, maar Iran zei dat het spionagetoestel over Iraans grondgebied vloog.

Gisteren maakte de Amerikaanse president bekend dat hij op het laatste nippertje een tegenaanval had afgeblazen. Die zou gericht zijn geweest op drie doelwitten in Iran. Maar, omdat bij die tegenaanval 150 mensen zouden zijn omgekomen, gelastte Trump die op het laatste moment af. "De aanval zou niet in verhouding zijn tot de vernietiging van een onbemande drone," tweette hij.

Als het tot een confrontatie komt, zal meteen het hele Midden-Oosten betrokken raken, beweerde Iran-expert Peyman Jafari in 'Terzake'. Er spelen namelijk heel wat belangen mee in de regio. De professor betwijfelde daarom ook dat de Amerikanen effectief de aanval afbliezen omdat er slachtoffers zouden vallen: "Het is aannemelijker dat Trump beseft dat er consequenties aan zitten, dat Iran Amerikaanse troepen in Irak, Syrië en Afghanistan kan raken, en de olie-installaties van Saudi-Arabië en de Emiraten gevaar lopen. Een enorme prijs..."

Wat de toekomst aangaande dit conflict betreft; is afwachten geboden. Het hoofdprobleem is: dat we met een Donald Trump te maken hebben. We moeten ons in zijn schoenen kunnen verplaatsen en alles doorheen zijn lens bekijken. Het enige wat hij erdoor wil zien, is een antwoord op de vraag: "(In welke mate) Zal een oorlog met Iran in het voordeel zijn van de Verenigde Staten?..."

Nawoord 23/6/2019: In plaats van een echte militaire aanval is men naar het schijnt overgegaan op cyberaanvallen op computersystemen van de Iraanse Revolutionaire Garde, het elitekorps van het Iraanse leger.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht