ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe een uitzettingsplank een ontsluiting beter in kaart brengt

De persdrang wordt steeds heviger tot het niet meer tegen te houden is, zijnde: 10 centimeter.
door Tsenne Kikke - woensdag 1 mei 2019 23:05

Er is iets met de medische woorden 'dilatatie', 'verwijding' en 'uitzetting' waardoor we ons mischien op een irrationele manier minder op ons gemak kunnen gaan voelen. Ze suggereren een verwijding, een verruiming, een zwelling - of, een ingraving van lichaamsvloeistoffen om het soepele doorlaten van iets in of uit het menselijk lichaam te vergemakkelijken.

Het voorbeeld, dat misschien als eerste in jou opkomt, is natuurlijk het wonder van de bevalling. Tijdens een bevalling houdt de verloskundige de moeder op de hoogte van de status van de verwijding van de baarmoederhals om haar een idee te geven van het verloop van het proces. De verandering, gaande van 1 cm tot de volledige 10 cm, is ongelooflijk en wordt levendig geïllustreerd met de afbeelding van een handige, houten 'uitzettingsplank'.

Een foto van zo'n meetplank werd oorspronkelijk gedeeld door SCV Birth Center, een kliniek voor zwangerschapskliniek in Santa Clarita, Californië. Het helpt vrouwen om te visualiseren wat de vroedvrouwen hen tijdens de bevalling vertellen. Het is tevens een handig hulpmiddel voor verloskundigen en artsen.

De plank is vervaardigd uit esdoorn hardhout met gegraveerde nummers naast elk gat, die in centimeters aangeven hoe groot dat gat is. En, via dat grootste gat kan men het zichtbaar aan een haak op de muur hangen. Maar, zoals gewoonlijk zeggen beelden meer dan woorden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht