ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekbespreking: Leven met de sterren - van: Yasmin Boland

Een boek die jou alles leert over wat je moet weten om jouw geboortehoroscoop te begrijpen en te interpreteren.
door Tsenne Kikke - donderdag 16 mei 2019 13:13

Heb je jouw horoscoop reeds bekeken? Neen? Ga dan naar de balk geheel bovenaan, klik op 'Wie ben ik', en daarna op 'Geboortehoroscoop'.

Nieuw op deze website?... Log in, ga eveneens naar de balk geheel bovenaan en klik op 'Wie ben ik' en vul jouw gegevens in, waaronder de plaats van geboorte en jouw geboorte-uur. Om zeker te zijn dat het uur ietwat juist kan zijn, doe je er best aan om bij de Dienst Bevolking een uittreksel van jouw geboorte-akte met vermelding van dat geboorte-uur aan te vragen.
 
Zelfs indien je de interpretaties van jouw geboortehoroscoop hebt aangekocht, bestaat de kunst er uit om daarna zelf aan knip- en plakwerk te doen. Daarom zal een bekwaam astroloog meer vragen dan de 75 € die jij via deze website betaalt.

Knip- en plakwerk... - want, zo zou je op een bepaald moment iets kunnen lezen, dat in een ander deel van de tekst wordt ontkend, tegengesproken, versterkt, of geneutraliseerd. Een voorbeeldje voor wat 'aspecten' betreft...

Zo kan een bepaald aspect tussen twee of meerdere planeten kan ofwel zwak zijn, middelmatig, of sterk.

Een zwak aspect betekent dan ook dat de daarbij horende tekst voor 0% tot 25% juist kan zijn. Je moet dus dan wel de zinnen, die niet op jou slaan, eruit halen, en werken met wat ervan overblijft. Zelfs dan zal al hetgeen er nog staat een zwakke invloed op jouw essentie hebben.

Bij een middelmatig aspect zullen de woorden voor ongeveer 25% à 50% van jou op toepassing zijn; en bij een sterk aspect mag je rekenen op een 50% à 75%, misschien op meer.

Toegegeven: bij al dat knip- en plakwerk heb je als leek extra hulp nodig, en om die reden raad ik jou ten stelligste het zonet verschenen boek van Yasmin Boland aan, getiteld: 'Leven met de sterren'. Volgens mij: voor de leek het beste boek op de markt. Zo schrijft ze zelf op bladzijden 17 en 18 het volgende...

"Dit boek zal je alles leren wat je moet weten om je geboortehoroscoop te trekken, te begrijpen en te interpreteren. Net als de geboortehoroscopen van je vrienden, familieleden, (mogelijke) geliefden en van iedereen van wie je de tijd, datum en plaats van geboorte weet te achterhalen. ]e leert hoe je de onthullende persoonlijke informatie van een geboortehoroscoop kunt interpreteren en om onschatbare inzichten te verwerven in waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Het boek bestaat uit drie delen, die opgebouwd zijn rond de vier pijlers van de astrologie: de planeten, dierenriemtekens, huizen en aspecten. Zodra je van die pijlers eenmaal een goed beeld hebt en begrijpt hoe ze zich tot elkaar verhouden, dan heb je de geheime code van de astrologie gekraakt.

Deel I: dit deel legt uit hoe je online je eigen geboortehoroscoop kunt trekken, waar je vervolgens tijdens het lezen van het boek telkens naar terugkeert, onder meer om enkele eenvoudige oefeningen te doen. Hier leer je ook over de elementen - Vuur, Aarde, Lucht en Water - en over de Zon, de Maan en de planeten: de belangrijkste hemellichamen die het meest bestudeerd worden door astrologen.

Door deze te begrijpen en in jouw geboortehoroscoop te lokaliseren, zet je de eerste stap naar de ontraadseling ervan. Zo’n horoscooptekening is onderverdeeld in segmenten: twaalf huizen, twaalf cuspen (de scheidslijnen tussen de huizen) en vier hoeken. Deel I vertelt je hier alles over.

Deel II: nadat je over de planeten, tekens en huizen hebt geleerd, richten we onze aandacht op de graden en aspecten. Dit zijn de verbanden, of relaties, tussen planeten en andere punten in je geboortehoroscoop, die van belang zijn voor jouw interpretatie van de betrokken planeten en tekens. Door basiskennis op te doen van de graden en aspecten maak je een begin met de echte astrologie die veel en veel verder gaat dan de horoscopen die je in kranten en tijdschriften leest; die mogen ook bestaan, maar vormen wel slechts het topje van de ijsberg. Bovendien leer je over de verschillende patronen die de verdeling van de planeten in een geboortehoroscoop kunnen vormen, en over wat die te betekenen hebben.

Deel III: hier maak je een begin met het combineren van alles wat je tot dan toe geleerd hebt. Op dit punt zul je de planeten in je geboortehoroscoop hebben geïdentificeerd en weten in welk teken en huis ze staan, maar hoe kom je er nu achter wat dat allemaal betekent? Dit deel bevat wat astrologen een ‘receptenboek’ noemen: korte interpretaties van wat er gebeurt wanneer je een planeet in een teken of een planeet in een huis plaatst. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, heb ik ook nog een korte gids voor het maken van voorspellingen opgenomen."

Nogmaals: dit boek is een echte aanrader, en mag dus niet in jouw boekenkast ontbreken!

Meer info? Klik op deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht