ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Probeer eens DIMschool's AAA-kwaliteit wierookkorrels uit!

DIMschool's wierookkorrels worden op een natuurlijke basis aangemaakt.
door Tsenne Kikke - zaterdag 27 april 2019 17:44

Over het verschil tussen wierookkorrels, enerzijds, en wierookstokjes en wierookkegeltjes, anderzijds, heb ik het reeds eerder al uitvoerig gehad. Zoals ik reeds eerder schreef, wordt de koe in India als heilig beschouwd. Met de uitwerpselen wordt van alles gedaan: men kookt ermee, rookt het, bouwt er huisjes mee, men fabriceert er cosmetische producten van, en de koeienmest wordt eveneens in wierookstokjes als verbrandingsmiddel verwerkt. Natuurlijk wordt dat niet op de verpakkingen vermeld. Waarom zou dat tenslotte nodig zijn? Iedereen, die in India woont, vindt dat meer dan vanzelfsprekend.

Nu ga ik wel niet beweren dat er in elk wierookstokje, wierookkegeltje, of wierookkorrel uit India koeienstront werd verwerkt, gewoonweg omdat ik het niet weet. Eigenlijk weet niemand het. In wezen heb je daarvoor een labo nodig om het te kunnen ontleden - want, niemand van daarginder zal het jou komen vertellen.

In bepaalde tempels, waar honderden stokjes tegelijkertijd branden, omdat elke tempelbezoeker er meestal eentje opsteekt, is de lucht die men inademt even slecht als die op een druk kruispunt en ongezonder dan in een kamer te vertoeven waar mensen roken. Dit werd in het tijdschrift 'New Scientist' afgedrukt.

Tevens fabriceert men er 'batti', Dhoop sticks in het Engels, die ook van koeienstront worden gemaakt. Natuurlijk kan je ze zélf aanmaken...

Zelfs tussen de diverse soorten wierookkorrels bestaan er enorm grote verschillen. Hoe en waarom verschilt de ene wierooksoort van de andere? Een gelijkaardige vraag kunnen we stellen met betrekking tot parfum, thee, koffie, of wat dan ook. Kortom: smaken verschillen, en daarover kan men beter niet redetwisten. :-)

De wierookkorrels die wij aanbieden, worden op een natuurlijke basis aangemaakt, met gebruik van boomharsen, geurende kruiden, specerijen en etherische oliën. De essentie komt vrij door de hoge verbranding. Daarmee ook de specifieke energie, behorende bij die olie of dat specifiek kruid. Hierdoor werkt de wierook doelgericht. Als ondersteuner is er voor iedere ceremonie, het zuiveren van ruimten, meditatie, of verlangde sfeer, een passende wierook te vinden. Zo vertegenwoordigen we momenteel een vijfentwintigtal verschillende soorten.

Onze korrelwierook is eveneens zeer geschikt voor het reinigen van ruimtes. Door de verspreiding van wierookgeur reinig je tijdelijk een ruimte van ongewenste energiëen. Dit is prettig voor huiselijk gebruik, maar ook voor gebruik in praktijkruimtes, waar er met mensen en energieën wordt gewerkt. Denk tevens aan grotere reinigingen, zoals bij verhuis naar een nieuwe woning of bedrijfspand: er kunnen oude energieën aanwezig zijn, die niet al te prettig aanvoelen. Dit is met wierookkorrels goed te verbeteren, zodat het er properder en opener aanvoelt teneinde een frisse start te maken. Na het reinigen kan een nieuwe sfeer worden neergezet en regelmatig worden bijgehouden.

Korrelwierook wordt in de katholieke en orthodoxe liturgie in een scheepje bewaard, en tijdens de mis in een wierookvat op gloeiende kooltjes gebrand om te bewieroken. In de mis is het de priester die de wierookkorrels bijvult, waarbij hij een kruisteken boven de wierook maakt, ter zegening. Tijdens de consecratie wordt er bewierookt bij de opheffing van Brood en de opheffing van Wijn. Hierbij zwaait men driemaal drie slagen.

Bij thuisgebruik wordt het kooltje natuurlijk niet in zo'n wierookvat geplaatst, maar in een wierookbrander, bijvoorbeeld. Soms is het zowel veilig als nuttig om daaronder een vuurvast schaaltje te plaatsen. Onze korrelwierook, die men laat smeulen op een luchtig kooltje, wordt gebruikt in katholieke, oosters-orthodoxe, oudkatholieke en anglicaanse erediensten. In elk geval werd dat door onze leverancier gegarandeerd.

De wierook in een kerk is een reukoffer, dat bij het gebruik in de liturgie symbool staat voor het ten hemel opstijgende gebed, maar ook dient om de ruimte van onreinheden te zuiveren. Onreinheden, enerzijds, die reeds werden vermeld, doch vooral om de ruimte te reinigen van de energieën die mensen automatisch uitstralen. Heb je ooit al eens samen met anderen in een lift gestaan? Of, ooit kunnen aanvoelen welke energieën jouw lichaam opvangen van zodra iemand op straat, of op een marktplaats, té dicht tegen jou aanloopt?

Ook 's avonds, wanneer je van een stressvolle dag thuiskomt, of veel mensen de hand hebt gedrukt, zijn wierookkorrels het ideale medium om jezelf te zuiveren.

Korrelwierook wordt gebrand op een houtskooltablet dat gemakkelijk aan te steken is. Leg dit tablet daarna op de wierookbrander. Door het branden van wierook komen de werkzame stoffen in de kruiden, planten of harsen vrij, die ieder op hun eigen wijze de energie weer in balans brengen, reinigen, en kunnen bijdragen tot jouw innerlijk welzijn.

Gebruiksaanwijzing

1) Houd het houtskooltje horizontaal tussen duim en wijsvinger vast.

2) Steek het kooltje vervolgens vanaf de onderkant aan: het zal gaan beginnen sputteren, en kleine vonkjes afgeven.

3) Leg het houtskooltje vervolgens op het draadnet van de wierookbrander.

4) Indien je zachtjes op het kooltje blaast, versnel je het gloeiproces, en van zodra het kooltje rondom grijs begint te worden, kan je er de wierookkorrels opleggen. Enkele korreltjes zijn al meer dan voldoende; dit, afhankelijk van de grootte van het houtskooltje natuurlijk. En, omdat het kooltje lang heet blijft, kan je er achteraf nog korrels aan toevoegen.

5) Met iedere korrelwierooksoort kan er een gewenste sfeer en energie in de ruimte worden gecreëerd.

Nota: Wees altijd voorzichtig met het werken met houtskooltabletten, omdat - eenmaal aangestoken - ze heel heet worden. Zorg er dan ook voor dat kinderen, of huisdieren, er niet aan of nabij kunnen komen.

Je kunt een keuze maken van één type uit de 25 verschillende soorten handgemaakte korrelwierook van de allerhoogste Triple-A kwaliteit, zijnde:

Amber – Benzoë - Byzantium – Bethlehem – Ceder – Citroenbloesem – Den – Gardenia – Geranium – Honing – Jasmijn – Kamperfoelie – Kruidnagel – Lavendel – Lelie – Magnolia – Mirre – Narcis – Roos – Sandelhout – Sering – Toeareg – Vanille – Viooltje en Woestijnroos.

Meer gegevens vind je in de webshop van DIMschool's website.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht