ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Elektrische auto’s zijn slechter voor het milieu dan diesels!

Wat mogen we nog nog wel of niet meer geloven?….
door Tsenne Kikke - woensdag 24 april 2019 16:32

Tot die conclusie kwamen enkele knappe bollen, die een onderzoek deden voor de universiteit van Keulen, dit, onder leiding van fysicaprofessor Christoph Buchal.

Elektrische auto’s zitten vol accu’s. Die accu’s groeien niet aan de bomen, maar worden vervaardigd van best zeldzame grondstoffen. Het winnen van die grondstoffen gebeurt niet op een al te milieuvriendelijke manier: dat wisten we al.

Onderzoekers aan de universiteit van Keulen wilden weten wat nu precies de impact op het milieu is van een elektrische auto. Zij ontleedden voor hun studie een Tesla Model 3: momenteel misschien wel de meest efficiënte EV die er op de markt is.

Voor de winning en verwerking van lithium, kobalt en mangaan voor de batterijen is veel energie nodig. Ze calculeerden dat bij de productie van het batterijenpakket van de Model 3 ongeveer 15 ton CO2 uitgestoten wordt. De geleerden hielden er in hun studie rekening mee dat de accu zo’n tien jaar meegaat, en er 15.000 kilometer per jaar gereden wordt. In dat geval is de batterij goed voor een uitstoot van 98 gram CO2 per kilometer.

Maar, de elektriciteit moet natuurlijk ook nog aangemaakt worden. Als er rekening gehouden wordt met hoe de elektriciteit in Duitsland geproduceerd wordt, ligt de uitstoot per kilometer tussen de 156 en 181 CO2 per kilometer.

“Dat is 11 tot 28 procent meer dan een moderne dieselauto met vergelijkbare afmetingen," klonk de conclusie.

Onrealistische grenswaarde

Dat de Europese politiek elektrische wagens als zero-emissievoertuigen beschouwt, wordt door de onderzoekers dan ook bekritiseerd. De vanaf 2030 voorgeschreven CO2-grenswaarde van 59 gram per kilometer zou overeenkomen met een verbruik van 2,2 liter diesel of 2,6 liter benzine per 100 kilometer en is volgens de wetenschappers 'onrealistisch'.

Door die nieuwe grenswaarden moeten autobouwers voortaan een groot deel van hun auto’s met elektrische aandrijving verkopen. ““Hoe meer elektrische auto’s, hoe slechter voor het milieu. Voor het klimaat zou het echter beter zijn om met methaan (aardgas) aangedreven verbrandingsmotoren in te zetten. De CO2-uitstoot daarvan is nog een derde lager dan die van een dieselmotor," aldus de wetenschappers.

En, stel dat iedereen met zo'n elektrische auto zou rondrijden....: wedden, dat zowel jij als ik daaronder zouden lijden? Vooral als er een stroomtekort is, en iedereen moet rantsoeneren.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht