ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welke zijn de meest leefbare steden ter wereld?

Iets over de meest leefbare steden in de wereld…
door Tsenne Kikke - donderdag 14 maart 2019 2:09

Nu hebben we het dus over steden...

Wenen staat voor het tiende jaar op de eerste plaats op de voet gevolgd door Zürich. Op een gedeelde derde plaats prijken Auckland, München en Vancouver. Dat blijkt uit uit de 21ste editie van de 'Qualty of Living Cities Ranking' die wordt opgesteld door het adviesbureau 'Mercer'.

De top tien van de levenskwaliteit ranking wordt vervolledigd door de Duitse steden Düsseldorf (6) en Frankfurt (6), het Deense Kopenhagen (8) en de Zwitserse steden Genève (9) en Bazel (10).

Ook goed leven is het in Sydney en Amsterdam, die beide de elfde plaats delen. Brussel bezet de 28ste stek, vlak na Stuttgart en net vóór het Australische Adelaide.

Parijs en Londen moeten het stellen met een teleurstellende 39ste en 41ste plaats.

Helemaal onderaan, op nummer 231, bengelt Bagdad, al heeft de Iraakse stad volgens de onderzoekers heel wat vooruitgang geboekt op vlak van veiligheid en gezondheidszorg. Op de voorlaatste plaats staat Bangui, de hoofdstad van het Centraal-Afrikaanse Republiek, net achter Sanaa in Jemen.

Persoonlijke vrijheid

'Mercer' stelt de leefbaarheidslijst ('Quality of Living ranking') van 231 steden elk jaar op voor bedrijven die expats willen uitsturen. De rangschikking geeft hen inzicht in de levenskwaliteit van de verschillende grootsteden wereldwijd en helpt hen bijvoorbeeld bij het bepalen van vergoedingen.

Dit jaar heeft het adviesbureau ook een aparte ranking waarin de persoonlijke veiligheid van individuen in de steden onder de loep wordt genomen. Hiervoor wordt, onder andere, gekeken naar misdaadcijfers, ordehandhaving en persvrijheid. Persoonlijke vrijheid is volgens 'Mercer' namelijk de hoeksteen van stabiliteit in elke stad, zonder dewelke bedrijven en talenten niet kunnen gedijen.

De veiligste stad ter wereld blijkt het kleine Luxemburg te zijn, gevolgd door maar liefst vier steden op een gezamenlijke tweede plaats: Helsinki, Bazel, Bern en Zürich. Bangui (230) en Damascus (231) staan onderaan.

Een twijfelachtige vermelding is er voor Brussel (47), dat de afgelopen vijftien jaar volgens de makers van de index samen met Athene (102) de sterkste achteruitgang van alle West-Europese landen heeft geboekt. Als verklaring voor die neergang schuiven de onderzoekers de recente terreuraanslagen in ons land naar voren.

Hieronder vind je een deel van de gehele lijst. Klik op deze link, indien je alles wenst te bekijken.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht