ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welke zijn de meest gezonde landen om in te wonen?

Noch België, noch Nederland is in de Top-10 van de gezondste landen te vinden…
door Tsenne Kikke - woensdag 13 maart 2019 0:06

In welke landen is het leven het gezondst, en waar leven de inwoners het langst? 'Bloomberg News' maakte aan de hand van gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Verenigde Naties en de Wereldbank een ranglijst.

Spanje is volgens de 'Bloomberg Healthiest Country Index' het gezondste land ter wereld. Het stoot daarmee Italië van de troon dat vorig jaar de lijst aanvoerde. Ver is Italië niet gezakt want het staat dit jaar op de tweede plaats. Spanje maakte wel een hele sprong: in één klap van de zesde naar de eerste plaats.

De Bloomberg Index rangschikt 169 landen op volgorde van gezondheid. Er wordt daarbij gekeken naar een groot aantal factoren die bepalend zijn voor de algehele gezondheid. Denk daarbij aan zaken als de levensverwachting, beschikbaarheid van schoon water en schone lucht, toegang tot en kwaliteit van de gezondheidszorg, de mate van hygiëne... Landen krijgen strafpunten voor ongezonde gewoontes als roken, drugsgebruik en obesitas.

Volgens de onderzoekers scoren Spanje en Italië zo hoog in verband met het mediterrane dieet waarin veel olijfolie, noten en groenten verwerkt worden.

Opvallend is verder dat Cuba hoger scoort dan de Verenigde Staten. De levensverwachting in de VS is gedaald door het grote aantal drugsdoden, overdoses en zelfmoorden. Cuba is het hoogst genoteerde land (plaats dertig) dat volgens de Wereldbank niet valt onder de 'hoge inkomens' landen. Dat hangt waarschijnlijk samen met de nadruk die Cuba legt op preventieve gezondheidszorg.

Nederland vind je op de 15de plaats, en België op de 28ste: beide twee plaatsen lager dan vorig jaar.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht