ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Helmut Lotti liet - na het zien van de documentaire - Michael Jackson vallen

Helmut: “Ik heb hem altijd verdedigd, maar dat kan ik niet meer.”
door Tsenne Kikke - maandag 11 maart 2019 18:47

De vernietigende documentaire 'Leaving Neverland' heeft er hard ingehakt bij Helmut Lotti. De zanger zei op Facebook dat hij zijn idool Michael Jackson liet vallen. “Ik heb hem altijd verdedigd, maar dat kan ik niet meer.”

Lotti zat vrijdagavond voor de televisie toen de vier uur durende documentaire 'Leaving Neverland' uitgezonden werd op 'Canvas'. Daarin deden twee mannen, bijgestaan door hun familieleden, uit de doeken hoe ze als kind seksueel misbruikt werden door popster Michael Jackson.

Voor een grote fan van Jackson, zoals Lotti, kwam die documentaire erg hard aan, schreef hij op Facebook. “Pretty young thing zal nooit meer hetzelfde klinken”, aldus Lotti. “Ik ben slecht in slaap geraakt en ben boos opgestaan vanochtend. Een eersteklas manipulator was hij. Als mens was hij echt niet oké.”
 
Lotti zei daarbij wel dat de muziek van de man altijd super zal zijn en blijven, en wilde geen verbanning. “Maar ik kan het niet meer wegdenken. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat hij onschuldig was. Na 15 minuten van de documentaire was ik overtuigd van het tegendeel. Het is vreselijk en maatschappelijk relevant voor elk slachtoffer van misbruik. Ik ben echt boos, omdat ik hem altijd ben blijven verdedigen.”

Eigenlijk had Jackson geïnterneerd moeten worden, zei Lotti nog. De beweringen van sommige critici dat enkele mensen in de documentaire liegen, deed de zanger af als onzin. “Je voelt en ziet aan alles dat deze docu de finale waarheid vertelt. Als het niet waar zou zijn, dan zijn deze mannen, hun familieleden én echtgenotes betere acteurs dan Brad Pitt, George Clooney, Sean Connery en de hele Godfather-cast bij elkaar. Jackson blijft voor mij een grote artiest, maar ik kan niet om het leed heen dat ik in die docu gezien heb. Alles aan die mannen schreeuwt uit dat het waar is.”

In een andere krant stond het volgende van Lotti afgedrukt: “Hij was gewoon een manipulatieve pedofiel. Deze twee jongens (die allebei uit loyaliteit en liefde – want als je zeven bent en starstruck, kan je idolatrie makkelijk met verliefdheid verwarren – gelogen hadden bij rechtszaken in het verleden) en hun gezinnen (moeders, zus, broer en beide echtgenotes kwamen uitgebreid aan het woord) spreken gewoon de waarheid. Daar wil ik mijn hand voor in het vuur steken! En als dat niet zo is verdienen ze allemaal een Oscar wegens beste acteerprestatie ooit!”

Bron: Nieuwsblad & Het Laatste Nieuws

Nawoord:

Nadat ik Lotti's woorden had gepubliceerd, maakte ik van mijn hart een steen, waarbij ik mezelf de opdracht gaf om - na mijn avondeten - het tweede deel te gaan bekijken, hetgeen ik dan ook zonet heb gedaan.

Nu kan ik eerlijk toegeven dat ik blij was die stap te hebben gezet. Vooral de laatste 40 minuten kunnen mensen doen nadenken, zijnde: een denken dat na het gewone denken geschiedt.

Natuurlijk kan ik begrijpen, dat de non-believers daartoe niet in staat zijn, omdat ze er van begin af aan geen enkel beeld of geen enkel woord van zullen aanvaarden.

In elk geval, beste Helmut Lotti: je krijgt van mij 100% gelijk! En, als je daarvoor je hand in het vuur zou steken, garandeer ik je dat je je niet zult verbranden.

Nog iets...

La Toya Jackson, een zus van Michael, distantieerde zich van haar familie door in 1993 te zeggen dat haar broer wel degelijk een pedofiel is.

“Het is heel moeilijk voor mij en ik hou van hem, maar ik kan niet in alle stilte medeplichtig zijn aan wat hij die kleine kinderen aandoet”, zei ze toen. Toen zei ze ook dat ze de cheques met zwijggeld heeft gezien die betaald zijn aan zijn slachtoffers. “Leg mij eens uit welke man van 35 met kleine jongens 30 dagen in dezelfde kamer zou slapen. Mijn vader misbruikte mij en ik vond dat niet leuk, dus ik wil ook niet dat het met andere kinderen gebeurt.” Achteraf zei ze dat ze de uitspraken deed onder invloed van haar echtgenoot.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Sonja Gepost op: 12/03/2019 15:55:58
Sonja

Amen!!

 

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht