ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een uithangbord van Britse lingeriezaak zette kwaad bloed

Soms moet men met het feit rekening houden dat tijden veranderen.
door Tsenne Kikke - dinsdag 12 maart 2019 23:03

Nu weeral eens iets totaal anders... Ditmaal heb ik het over vrouwelijke borsten, die - zoals je misschien weet - in heel veel maten bestaan. En, volgens een lingeriewinkel zijn er slechts drie formaten te pruimen, zijnde:

(A)lmost boobs = bijna borsten
(B)arely there = amper daar, en,
cupmaten (C)an't complain!, (D)elicious!, (Double Delicious!) en (E)normous! zijn oké, maar vanaf dan gaat het opnieuw bergaf, dit, beginnende bij (F)ake...

Ik bedoel: volgens de lingeriezaak ‘Fit To Bust’ uit Harrogate, North Yorkshire. Zo heeft het - zoals je hieronder kunt zien - een plakkaat in de vitrine hangen, waarbij een ongezouten mening over iedere cupmaat staat vermeld.

Maar, sinds iemand daar een foto van nam, en die deelde op Twitter, kreeg de lingeriezaak de wind stevig langs voren. Woorden als ‘body shaming’ en ‘schandalig’ werden gebruikt, en er werd zelfs opgeroepen de zaak te boycotten.

Margaret Jack, de 62-jarige uitbaatster, was erover verbaasd. Volgens haar is het niet al te ernstig bedoeld. “Dat uithangbord hangt er al tien jaar," vertelde ze. “En, in die tien jaar tijd heb ik welgeteld drie mensen geweten die er niet mee konden lachen. De meesten vinden het grappig. Voorbijgangers stoppen zelfs regelmatig, om er een selfie mee te maken.”

Volgens haar betekent de tekst op het plakkaat dat men in haar winkel alle maten kan aantreffen, en dat zijzelf bovendien humoristisch is ingesteld.

Langs de andere kant beseft ze nu wel dat de tijden veranderd zijn, en dat iets wat tien jaar geleden nog grappig was, nu misschien niet meer is. Na alle heisa die nu ontstond op Twitter, denkt ze er zelfs aan om de tekst toch maar te verwijderen...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht