ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Roddel: over Michael Jackson, de god van vele kinderen en volwassenen

Twee mannen getuigen in spraakmakende documentaire over Jacksons misbruik: "Elke keer dat ik bij hem was, misbruikte hij me…"
door Tsenne Kikke - vrijdag 1 maart 2019 19:21

In juni is het exact tien jaar geleden dat Michael Jackson aan de gevolgen van een hartaanval stierf. De autopsie bracht het gebruik van Propofol aan het licht, een potentieel dodelijk narcosemiddel.

Ondanks het feit dat hij al 10 jaar dood is, blijft hij almaar in het nieuws komen. Niet als de Koning van de Pop, maar als de Koning van Kinderen.

De kunst is voor velen, vooral voor de echte fans, om de mens Michael Jackson te scheiden van Michael Jackson, het muzikale talent. Maar, als je dit voor hem doet, moet je hetzelfde voor anderen doen, waaronder een Kevin Spacey, bijvoorbeeld.

Michael Jackson: een pedofiel?

Volgende week wordt de controversiële documentaire 'Leaving Neverland' over het vermeende kindermisbruik door popzanger Michael Jackson uitgezonden. De twee mannen - Wade Robson (36) en James Safechuck (40) - die getuigen, hebben op BBC hun verhaal geschetst. "Elke keer dat ik bij hem was, elke keer dat ik bij hem logeerde, misbruikte hij me", klinkt het.

In de vier uur durende documentaire vertellen ze hoe ze door Michael Jackson als kind werden verwend, verleid en uiteindelijk seksueel misbruikt.

Robson beweert misbruikt geweest te zijn toen hij 7 was. De popster zou geprobeerd hebben hem te verkrachten op zijn 14e. Tevens zou Jackson seksuele handelingen hebben gesteld, waarbij hij Robson verplichtte ernaar te kijken.

Safechuck spreekt van vier jaar lang misbruik: van zijn 10e tot zijn 14e.  Zo werd hem, bijvoorbeeld, tongzoenen aangeleerd, dat geleidelijk aan op orale seks uitmondde.

Jackson's familie reageerde furieus op die documentaire en stelde dat er geen enkel bewijs is voor de aantijgingen.

Michael Jackson was hun god

De popster liet hen geloven dat ze elkaar graag zagen, en dat "dát de manier was om het te tonen". Ze mochten er met niemand over praten - want, dan zou hij naar de gevangenis moeten en "zou hun wereld in elkaar storten". Robson en Safechuck keken als kind zó op naar Jackson dat ze hun 'vriend' en 'god' nooit zouden verklikken.

Het misbruik kwam er niet van de ene dag op de andere. Er ging een lang proces aan vooraf waarbij Jackson het vertrouwen van de ouders won en hij 'deel van de familie werd'. Robson gebruikte de term van 'meester-manipulator' in zijn getuigenis en wees met een beschuldigende vinger ook naar de entourage van Jackson. Die kneep telkens een oogje dicht.

'Leaving Neverland', met een verwijzing naar de ranch van Michael Jackson in Californië, wordt volgende week onder meer in Groot-Brittannië en in Nederland uitgezonden. In België op vrijdag 8 maart op Canvas, en op VRT NU blijft de film een maand beschikbaar. 

Deze documentaire werd eind januari al voorgesteld op het filmfestival 'Sundance' in Utah. Buiten de filmzaal weerklonk protest van Jackson-fans die "de waarheid wilden en geen leugens"... :-)

In elk geval, draai of keer het: het is meer dan moeilijk om Wade Robson en James Safechuck niet te geloven.

 Michael Jackson en zijn publiek, inclusief de tekst van "Billie Jean; The Kid is not my Son'...

De Australische '60 Minutes' publiceerde een dikke week geleden reeds een interview met Adrian McManus, die van 1990 tot 1994 Michael Jackons's meid was. In 1990 was ze 28 jaar oud. Daarin geeft ze toe dat Michael met kinderen op een vreemde, seksuele manier omging. Ook Wade Robson en James Safechuck komen erin aan bod, evenals Michael Jackon's advocaat, die tot op de dag van vandaag blijft ontkennen dat Michael schuldig is...

Bekijk de gehele reportage en wacht de documentaire 'Leaving Neverland' af. Achteraf is het dus aan jou, beste lezer, om er in jouw hoofd op een zo objectief mogelijke manier een eigen mening te vormen, tenzij je een fanatieke Jackson-fan bent...

Anderzijds zullen we over deze zaken nooit de waarheid kennen, maar één ding is zeker: er lopen op deze aardbol nog oneindig veel geestesgestoorde pedofielen in levende lijve rond.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht