ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ook reuzenkrabben beschikken over extra lichamen

Reuzenkrabben barsten uit hun ledematen…
door Tsenne Kikke - zaterdag 9 februari 2019 16:08

De Japanse spinkrab, de Macrocheira kaempferi, is de grootste krabbensoort die bestaat: het dier kan van poot tot poot 5,5 meter halen, terwijl het lijf weinig meegroeit, tot maximaal 40 centimeter. De onderstaande beelden zijn in timelapse gemonteerd door de marinebiologen van de San Diego Zoo.

Een krab is van nature vrij immobiel, zo ook deze reuzensoort, die zijn kostje graag bijeenscharrelt op de zeebodem rond de Japanse eilanden, tot op 600 meter diepte.

Een volwassen exemplaar kan tot 19 kilogram wegen. De Japanse vissers halen de spinkrabben dan ook graag boven, omdat het vlees ervan als een lekkernij wordt aanzien.

De soort kan 100 jaar worden, en de afmeting is een verdediging op zich. Anders dan zijn kleinere soortgenoten heeft hij geen camouflage nodig, noch moet hij zich gaan verstoppen om ongestoord te kunnen overleven. Alleen door met zijn enorme scharen te bewegen houdt hij vijanden op afstand.

Bron: VRT.be

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2019 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht