ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog enkele beestige verhalen…

Merkwaardige weetjes over bepaalde beestjes…
door Tsenne Kikke - zaterdag 23 februari 2019 19:17

De rodedriehoekslak (Triboniophorus graeffei) produceert een speciaal soort slijm wanneer hij bedreigd wordt, een slijm sterk genoeg om vijanden dagenlang aan iets vast te kleven.

John Gould van de universiteit van Newcastle, Australië deed deze ontdekking toen hij een groene boomkikker opmerkte die vastzat aan een tak vlak naast een rodedriehoekslak in de Watagan-bergen in New South Wales. Toen de kikker zichzelf na tien minuten nog niet bevrijd had, nam hij beide dieren mee naar het lab.

Een dag later zat de kikker nog steeds vastgeplakt. De onderzoekers slaagden erin om hem los te wurmen, maar er bleef toch slijm aan zijn huid plakken waardoor hij telkens vast kwam te zitten aan de wanden van de bak waar hij in gezet was. In het wild zou een kikker, die zo lang vast zat, waarschijnlijk ten prooi gevallen zijn aan roofdieren of sterven door uitdroging.

Hoe slangen op vogels kunnen jagen...

In Australische Kingscliff wist een tapijtpython een zwarte klauwierkraai te vangen...

De grootste bij ter wereld, die al sinds 1981 niet meer gezien werd, is opnieuw waargenomen in Indonesië. De vrouwelijke Megachile Pluto kan tot 3,8 centimeter lang worden en heeft vleugels met een spanwijdte van meer dan 6 centimeter. De mannetjes worden tot 2,3 centimeter groot.

Waar dienen die zebrastrepen nu eigenlijk voor? Volgens onderzoekers dienen ze ter bescherming tegen beten van vliegen en andere insecten.

De vliegen kwamen op zowel de paarden als zebra’s af, maar toen ze probeerden te landen, deed zich iets opvallends voor: de insecten die op de zebra’s wilde landen, leken gedesoriënteerd, remden niet op tijd af en crashten min of meer. Om er zeker van te zijn dat het gedrag van de vliegen te maken had met de strepen, deden de onderzoekers een tweede experiment. Een aantal paarden kreeg daarbij een zwarte-witte ‘zebrajas’ aan, terwijl andere dieren een witte of zwarte jas om kregen. Ongeveer evenveel vliegen landden op de paarden in de witte of zwarte jas, maar beduidend minder op die in de gestreepte outfit.

De zeldzaamste pinguïn op Aarde

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht