ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Kraaien kunnen verschillende stappen vooruit plannen

Net als schaakspelers zijn kraaien daartoe in staat….
door Tsenne Kikke - zaterdag 16 februari 2019 18:43

In wezen is vooruit plannen moeilijker dan het op het eerste zicht lijkt. Om dit te doen, moet je een mogelijke toekomst in gedachten houden, en vervolgens concrete stappen nemen om van dat scenario een werkelijkheid te maken. Zelfs zeer veel mensen zijn nogal bekend vanwege een zeker gebrek aan planning -of, prioriteiten worden verlegd. Zo zullen ze, bijvoorbeeld, meer tijd besteden aan het plannen van een vakantie dan een planning maken met betrekking tot hun toekomstige innerlijke 'zijn'. :-)

De intelligentie, die nodig is om goed in de toekomst te denken, wordt meestal niet aan dieren toegeschreven. Ik heb het nu wel over verschillende stappen tegelijkertijd. Indien je een bal in een hand houdt, weet een hond dat je die zult gaan werpen, en dat hij die achterna zal gaan lopen. Instinctief kan hij wel 'weten', dat van zodra hij die heeft teruggebracht, dat het scenario zich zal herhalen (misschien). Misschien, omdat de kans bestaat dat je opgeeft met werpen - of, omdat hij geen zin meer heeft die bal achterna te lopen. Of...

Nieuw onderzoek toonde in elk geval aan dat een soort kraai voorwerpen kan gebruiken om maximaal drie zetten vooruit te plannen: om een snoepje te krijgen, bijvoorbeeld. Het gelijkt een beetje op een schaakspel, waarbij de mens mentaal enkele toekomstige zetten op voorhand kan voorzien.

Deze vogelsoort, bekend als Nieuw-Caledonische kraai, staat ​​bekend om het maken van gereedschappen, het vormen van takjes in speren en haken, die ze dan gebruiken om larven op te vissen en op te eten. Als lid van de corvidae-familie zijn ze familie van raven en eksters, en wonen ze op een groep eilanden ten oosten van Australië.

Deze kraaien zijn op vele manieren intelligent. Zo zijn ze in staat om, bijvoorbeeld, steentjes in een met water gevulde container te laten vallen om de volume van de vloeistof op te voeren, totdat het stukje voedsel met een haak kan worden opgevist - of, komt boven drijven, en ze er met hun bek aan kunnen.

Beelden zeggen meer dan woorden: bekijk dan ook de onderstaande filmpjes...

Kraaien zijn slimmer dan je denkt: een korte lezing...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht