ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe overleef ik moeilijke mensen? - Jörg Berger

De Duitse psychotherapeut Jörg Berger maakt in zijn boek ‘Hoe overleef ik moeilijke mensen?’ een onderscheid tussen diverse menstypen.
door Tsenne Kikke - donderdag 21 februari 2019 14:11

Moeilijke mensen zijn er helaas altijd. Als je niet oppast, kunnen ze jouw gehele dag verpesten. Het vervelende is, dat je ze overal tegenkomt en je ze simpelweg niet kunt ontwijken. Het kan een hele uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat ze jouw leven niet op een vervelende wijze gaan beheersen door negatieve invloed op je uit te oefenen. Denk maar eens aan een lastige collega op je werk, of klagende mensen in jouw vriendenkring. Hoe doe je dat nu precies, omgaan met moeilijke mensen? Zijn er praktische tips die je hiervoor kunt gebruiken?

In 'Hoe overleef ik moeilijke mensen?' introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders - ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden?

Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.  'Hoe overleef ik moeilijke mensen?' heeft vijf maanden in de Duitse bestsellerlijst gestaan.

- Jörg Berger is psycholoog  en vrijgevestigd psychotherapeut. Hij heeft veel boeken en artikelen op zijn vakgebied gepubliceerd, en begeleidt al meer dan vijftien jaar mensen die te lijden hebben onder moeilijke mensen. Daarnaast werkt hij met mensen, die door anderen als gecompliceerd worden ervaren aan de verandering van hun gedragspatronen.

Wil je er iets meer over lezen? Klik dan op deze link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht