ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Giraf geeft leeuwin een gratis ritje

Hoe een giraf soms een aanval van leeuwen kan overleven.
door Tsenne Kikke - zaterdag 9 februari 2019 4:25

Niet enkel en alleen in de  mensenwereld, maar ook in de gehele wereld van Moeder Natuur gaat het er elke dag gewelddadig aan toe. Wat ons betreft, mogen we blij zijn dat er wetgevingen, rechtbanken, politie, soldaten, en zo meer bestaan, of het zou er duizendmaal erger aan toegaan, en zou de grootte van de mensheid op dit ogenblik hoogstwaarschijnlijk zijn gehalveerd.

En, je moet het niet al te ver gaan zoeken... Bijvoorbeeld: hoeveel mensen ken je die in vrede leven met hun eigen familieleden, vrienden, kennissen, buren, en andere leden van de wereldbevolking? Stel je maar eens voor dat iedereen zomaar het recht zou hebben anderen ongestraft te doden... Maar, ik ben aan het afdwalen.

Zo is het volgens mij soms mooi te zien hoe een dier op een totaal ongestoorde manier enkele leeuwen vijf uren lang tolereert, en er dan ook nog eens levend van afkomt. Ik heb het ditmaal over een giraf.

Zo'n giraf is al bij de geboorte iets van een 2 meter hoog, en een volwassen dier kan zes meter bereiken en tussen de 600 en 1.900 kg wegen. Ik weet niet of die cijfers jou iets zeggen, maar in elk geval is het zelfs voor leeuwen geen gemakkelijke taak om zo'n dier te vloeren. Toch moet zo'n giraf er wel voor zorgen niet te struikelen - want, eenmaal op de grond kan hij meestal niet snel genoeg terug omhoog kruipen.

Normaliter vallen leeuwen jonge giraffen aan, maar soms - zoals het in onderstaand filmpje te zien is - durven ze ook weleens volwassen exemplaren aanpakken. En, zoals ik reeds vermeldde, zei de man die het geheel filmde, dat het gehele incident vijf uren lang heeft geduurd.

En, natuurlijk is de mens de grootste vijand van de giraf...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht