ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een overlijden roept soms herinneringen op …

Richard uit ‘Schone schijn’ is niet meer …
door Tsenne Kikke - zaterdag 2 februari 2019 20:04

Je hebt van die feuilletons, zoals 'Fawlty Towers' (1975 - 1979), die je zelfs 50 jaar later met veel plezier terug zou kunnen bekijken. 'Keeping Up Appearances' (1990 - 1995), 'Schone Schijn' in het Nederlands, is ook zo'n serie, een hartverwarmende nog wel, vind ik.

Op Wikipedia lezen we daar, onder andere, het volgende over: 'Hyacinth is een vrouw van middelbare leeftijd. Haar man Richard is een ware pantoffelheld. Hoewel ze in een gewone middenklassewoning in een middenklassewijk wonen, doet Hyacinth zeer haar best om zich voor te doen als dame uit de upperclass. Dit lukt niet altijd of het doet zeer overdreven aan, wat geregeld tot komische situaties leidt. Zo gaat ze prat op haar dinertjes bij kaarslicht, haar dure servies (en andere spullen in huis) en wil ze alleen melk van de beste koeien. Richard zit behoorlijk onder de plak bij Hyacinth en moet zich regelmatig in rare bochten wringen om haar tevreden te stellen.

De nevenpersonages in de serie zijn de buren Elizabeth en Emmet, Hyacinths enigszins armoedige zusters Daisy (die getrouwd is met Onslow) en (de bij haar inwonende, alleenstaande) Rose en de rijke Violet (vrouw van de excentrieke bookmaker Bruce, over wie Hyacinth veel opschept), de dominee en haar oude, maar zeer actieve vader. Hun zoon, Sheridan, komt in de serie nooit in beeld, slechts uit de telefoongesprekken met Hyacinth blijkt zijn bestaan.
 
De serie was erg populair in België en Nederland en wordt nog steeds herhaald. Ook in de Verenigde Staten en Australië was de serie enorm populair.'

Het is omdat de Britse acteur Clive Swift, alias Richard, overleden is, dat ik eraan werd herinnerd.

Bekend om zijn veelzijdigheid speelde hij in 2007 ook nog mee in Doctor Who, als Mr. Copper naast Kylie Minogue, en twee jaar geleden nog als Felix Hope in 'Midsommer Murders'. In 1981 vertolkte hij ook de adoptievader van koning Arthur in de film 'Excalibur'.

Swift overleed gisteren in zijn eigen huis na een korte ziekte; dit, in het bijzijn van familieleden. Hij werd 82 jaar.

Richard, Richard, Richard...

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht