ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Godsdiensten: mag men in een bus bidden?

Heeft de stad Antwerpen een biddende buschauffeur?
door Tsenne Kikke - donderdag 7 februari 2019 20:01

In Antwerpen heeft een chauffeur van De Lijn - naar het schijnt - begin deze week een busrit tussen Antwerpen en Berchem stilgelegd om te bidden.

Het incident vond plaats op dinsdag 5 februari omstreeks 14u op bus 30 (Waterpoort - Berchem Station - Sint-Jansplein). Naar verluidt parkeerde de chauffeur zijn bus op een bushalte, en deed in het midden van de bus zijn jasje van De Lijn uit. Hij legde het als een tapijtje op de vloer, en begon vervolgens een tiental minuten tot zijn Allah te bidden.

De Lijn onderzoekt de beweringen. De vervoersmaatschappij benadrukte daarbij wel dat het beleid heel duidelijk is: “Bidden in een voertuig of aan een eindhalte, dus op een manier die zichtbaar is voor iedereen, is niet toegelaten. Dit kan evenmin tijdens een rit. We zullen de chauffeur hierop aanspreken en duidelijk maken wat de regels zijn.”

Volgens mij kan het evengoed een passagier zijn; gewoonweg, omdat er duidelijk te zien is dat (1) de man een muts op zijn hoofd heeft, en (2) hij achteraan de bus te zien is, en dus niet vooraan waar een chauffeur hoort te zijn - tenzij, die man zich op die plek, richting Mekka, beter voelde. :-) 

Weet ook, dat de foto en het bericht door Filip Dewinter van het 'Vlaams Belang' via Twitter werden gedeeld...

Laten we dus de resultaten van het onderzoek afwachten, en inmiddels hopen dat die man nooit een bus bestuurt waarop wij zitten.

Anders gezegd: ik wil voor andere redenen een trein of een vliegtuig missen.... Laten we er ook aan toevoegen dat - zelfs als het verhaal waar is - dit Allahzijdank slechts een eenmalig geval is.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht