ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De Tempeliers, de opkomst en ondergang van de tempelridders - Dan Jones

Over het nieuwste boek van Dan Jones: een uitgave van Omniboek.
door Tsenne Kikke - woensdag 6 februari 2019 19:14

In spectaculaire beschrijvingen vertelt Dan Jones in dit boek over de opkomst en de ondergang van de tot de verbeelding sprekende tempeliers. Dit werk was direct een New York Times-bestseller.

Negenhonderd jaar geleden richtten negen ridders, volgens de legende, de 'Orde van de Tempeliers' op. Dit broederschap moest de pelgrims in het Heilige Land beschermen. Door de gelofte van armoede en gehoorzaamheid af te leggen, werd de orde in 1129 door de Kerk erkend. In 200 jaar ontwikkelden ze zich van kruisvaarders en krijgsmonniken tot ketters en bankiers, en groeiden zij uit tot de grootste religieuze militaire ridderorde ooit.

Jones schrijft op toegankelijke wijze over deze legendarische orde die, verenigd onder het rode kruis, ten strijde trok in de naam van God.

- ‘Zelden vindt men een wetenschappelijk boek dat zo gemakkelijk te lezen is.’ - The Times.

- ‘Dan Jones gaat niet mee in de complottheorieën over de Tempeliers, die door de jaren heen zijn verzonnen. (…) Zijn doel is ons een aangrijpend historisch verhaal te presenteren en daarin slaagt hij.’ – The Washington Post.

Dan Jones is een historicus, presentator en een bekroond journalist. Hij is de auteur van zeven boeken, waaronder de bestseller 'De tijd in kleur' (in samenwerking met Marina Amaral), en hij schrijft en presenteert de Channel5/Netflix-hitserie 'Secrets of Great British Castles'.

De Tempeliers | Dan Jones | ISBN 9789401914284 | gebonden, met stofomslag | 480 blz. | € 30,- | verschijnt 19 februari 2019 |Uitgeverij Omniboek.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht