ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De poort naar de hel? Honderden anti-heksymbolen gevonden in Britse grot

Eerst dag men dat het om gewone graffiti ging…
door Tsenne Kikke - maandag 18 februari 2019 19:10

De bewaarders van een grot in Engeland waren verbaasd om te ontdekken, dat wat zij al jarenlang dachten dat het graffiti was, eigenlijk honderden eeuwenoude markeringen zijn, die indertijd speciaal ontworpen werden om boze geesten af te weren.

De tamelijk griezelig uitziende grot maakt deel uit van de kalkstenen kloof, die bekend staat als Creswell Crags in de graafschap Nottinghamshire. Tot voor kort hadden tourgidsen op de locatie vermoed dat de kakafonie van symbolen, die op de muren en plafond waren gekrabbeld, slechts het werk was van mensen die hun sporen aldaar wilden achterlaten. Je weet wel, zoiets van: "Kilroy was here"...

Nochtans, ontdekten een paar speleologen, die vorig jaar de site bezochten, iets eigenaardigs over het gekribbel, en suggereerden dat het apotropische tekens waren. In de 17e en 18e eeuw werden deze symbolen en letters door bijgelovigen in de volksmond 'heksensporen' genoemd, die daarmee de boze geesten probeerden af te weren. De bedenkingen van de speleologen werden vervolgens bevestigd door deskundigen die de site bezochten, en waren verbaasd over het enorme aantal markeringen dat daar te vinden was.

Rituele beschermingstekens om boze geesten af te weren, worden meestal in huizen en kerken, op deuren en ramen gevonden. Ook in grotten, maar nog nooit op zulk een grote schaal.

Alles bij elkaar telden ze bijna 1.000 letters en symbolen, uitgehouwen in de muren en het plafond van de grot, en men denkt dat het de grootste dergelijke verzameling apotropische tekens is die ooit op een locatie in Groot-Brittannië is gevonden.

Waarom precies de inwoners uit die tijd zo bang waren voor deze specifieke site is en blijft natuurlijk een mysterie, maar lokale historici merkten op dat zulke locaties werden gezien als bijzonder 'monsterlijk' voor mensen die angst hebben van bovennatuurlijke krachten.

Terwijl de bestuurders van de Creswell Crags toegaven dat ze zich schaamden om de markeringen zo lang over het hoofd te hebben gezien, hopen ze nu een manier te vinden om de geschiedenis makende grot op een veel betere manier aan bezoekers voor te stellen...

Anders gezegd, zul je nu iets van een 9£ moeten betalen om het onderstaande met je eigen ogen te kunnen zien. :-)

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht