ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Boekrecensie: Paranormale vermogens - Willem Van Tilborg

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
vrijdag 15 februari 2019 19:04

De auteur vertrekt vanuit de volgende uitgangspunten...

1) Het paranormale zit in ieder mens.
2) Een geestelijke begeleider helpt ons daarmee.
3) Dure en vreemde cursussen zijn niet eens nodig.
4) Ieder voorwerp bevat een vorm van energie van de eigenaar.
5) Met meditatief niveau wordt bedoeld: het niveau wat bereikt wordt bij het visualiseren.
6) Een stukje wierook branden, of een kaars aansteken, maakt een gecreëerde sfeer compleet.

Het is in de allereerste plaats duidelijk dat Willem Van Tilborg een sterke verbeeldingswereld heeft. Zo lezen we op bladzijde 17:

"Op een gegeven moment besloot ik eens om te kijken of er bij klassieke muziek iets te zien zou zijn, ik had nog een bandje liggen van Beethovens vijfde symfonie. Tijdens het experiment werd ik in de tijd terug geslingerd, naar de middeleeuwen, een persoon zat gevangen in een ruimte, een donkere ruimte. Een man was wachtende op het moment van zijn terechtstelling, uit zijn raam kon hij de binnenplaats zien waar de guillotine werd opgesteld. Bij het herhalen van een stukje van de muziek, herhaalde ook dat bijbehorende stukje van het 'filmpje'. Verder met de aanzwellende muziek steeg ook het angstgevoel en op  een gegeven moment werd de persoon meegevoerd, de trappen  af naar de binnenplaats. Tijdens het lopen verschenen beelden van zijn laatste gedachten, gedachten van onder andere herinneringen aan zijn geliefde. De man werd op het schavot gebracht, tijdens de climax van de muziek, viel het mes en verdween de ziel uit de man zijn lichaam en de muziek  verdween.

Dit was voor mij best wel een schok, ik was nog op zo'n leeftijd dat ik niet echt besefte hoe akelig het wel niet was in die periode. Een hele schokkende ervaring dus Later heb ik eens met andere klassieke muziek stukken getracht iets te zien te krijgen,  het enige wat daarbij verscheen was de concertzaal met de musici  die op hun beurt de instrumenten bespelen. Hier kon ik geen 'ingeweven' emotie ontdekken."

"Visualiseren kan iedereen aanleren, het is een mooi woord wat eigenlijk simpel gezegd inhoud: het in beeld brengen van de gedachte. Maar hoe te beginnen?' Op bladzijde 28, en volgende, vind je een interessante manier om te leren visualiseren. Ondanks het feit dat hij het er niet bij vermeldt, lijkt het sterk op datgene wat indertijd (ca. 1976) door het Brusselse 'Alfa Seminarie' werd aangeleerd, en gebaseerd was op het boek 'Alfa training' van José Silva.. Ook in NLP wordt er met projecties op mentale schermen gewerkt.

Hij eindigt deze tekst de woorden: "Niet zo moeilijk, mensen die van het roken af willen, mensen die wat gewicht willen verliezen, mensen die een wat gezondere financiële situatie wensen. Mensen die graag een partner willen vinden die bij hen past. Mensen die eindelijk een baan willen bemachtigen. En laten we er nog een schepje bovenop doen, stel u heeft een ander vervoermiddel nodig omdat het huidige versleten is maar de financiën laten het eigenlijk niet toe Projecteer dan uw gewenste vervoermiddel op uw  scherm,  u mag overdrijven door een splinter nieuw model auto te laten verschijnen. Als u dit vaker en levendig verbeeld dan zal het tot een zekere hoogte werkelijkheid worden."

"Er zijn mensen die beweren dat zoiets onmogelijk is, het tegendeel is echter wel waar! Natuurlijk zijn er wel grenzen aan verbonden, iemand dood wensen zal niet gebeuren, maar andere kwade verwensingen zullen net zo goed werkelijkheid kunnen worden!"

- Vanaf bladzijde 31 heeft hij het over dromen, en op pagina 35 over werken met een kristallen bol. "Door in zo'n bol te kijken wordt het concentratievermogen versterkt, het geestesoog wordt als het ware getraind."

- Op bladzijde 39 komt kaartleggen aan de beurt, gevolgd door een opsomming van oefeningen die je zou kunnen uitvoeren.

- Vanaf pagina 56 heeft hij het over magnetiseren, waarbij er vermeld dat enige kennis van het menselijk lichaam onontbeerlijk is..

- Iets over chakra's en het wegstrijken van blokkades lees je vanaf bladzijde 64, aangevuld met een hoop persoonlijke levenservaringen om dan op pagina 74 het thema 'hypnose' aan te pakken.

Over die 'hoop van persoonlijke levenservaringen' moet je je als lezer wel doorheen worstelen - want, het gehele boek staat er vol van. Ik bedoel: rond de 90%.

- Op pagina 110 tot aan pagina 122 wordt het onderwerp 'reïncarnaties' aangeboord, en lees je zaken, zoals: "Zoals u weet is onze geest of ziel hoe u het ook wilt noemen, onsterfelijk. Na onze stoffelijke dood verlaat onze geest het aardse kleed in een fijnstoffelijk kleed. Wij gaan dan over in een andere dimensie beter gezegd, een dimensie die door sommige helderzienden slechts voor een stukje kan waargenomen worden."

Zoals wij 'weten'?... Duidelijk is, dat hij het verschil tussen geest en ziel niet kent, maar laten we nu niet muggenziften, Daarbij schrijft hij over "gidsen, die de overgegane helpen om hun veranderde omgeving te begrijpen en te laten accepteren..."

- Op bladzijde 123 heeft hij het over de niet zo rooskleurige  'Toekomst voor Nederland', en betrekt er de profetieën van Nostradamus bij.

- Deel 2, dat op bladzijde 130 begint, handelt nogmaals over 'reïncarnatie', maar ditmaal worden er oude beschavingen, waaronder Atlantïërs en zelfs Hitler bij betrokken zijn. Dit thema eindigt op bladzijde 146.

- Vanaf pagina 147 tot aan pagina 184 heeft hij het over aandoeningen, en schrijft dat "de ziel alles bestuurt, al het overige zijn de uitvoeringsorganen. Zonder deze ziel kunnen de hersenen niet functioneren...", en: "Iedereen heeft een stoffelijk en een niet stoffelijk lichaam. De een noemt het niet stoffelijke lichaam de geest, de ander noemt het de ziel."

Nota: In boekrecensies lees je iets over wat hij over Aids schrijft...

Achteraan vind je zijn meningen over geloof, contact met overledenen, boze geesten, en zijn slotwoorden op bladzijden 193-194 zijn als het ware in zelfbeklag gedrenkt. :-)

Kortom: het geheel is in wezen een 'vermomde' autobiografie, afkomstig van een persoon die enorm veel interesse stelt om zijn paranormale vermogens te ontwikkelen, en dan ook gericht is tot mensen die hetzelfde nastreven.

Waardeoordeel: een zes op tien - want, er staan wel degelijk enkele interessante woorden in. Het is dus aan jou, beste lezer, om er - nadat je het hebt aangekocht - voor jezelf datgene uit te distilleren wat jij voor jezelf belangrijk vindt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht