ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Australische kardinaal George Pell is schuldig bevonden aan kindermisbruik

George Pell is de nummer drie van het Vaticaan.
door Tsenne Kikke - woensdag 27 februari 2019 23:36

De Australische kardinaal George Pell, de nummer drie van het Vaticaan, is schuldig bevonden aan kindermisbruik. Dat maakte een rechtbank in Melbourne gisteren bekend.

Pell is daarmee de hoogste verantwoordelijke van de Rooms-Katholieke Kerk die veroordeeld is in een pedofiliezaak. De 77-jarige man is schuldig bevonden aan seksuele agressie en 4 andere zedenmisdrijven tegen 2 koorjongens, die op het moment van de feiten niet ouder waren dan 13 jaar. De feiten werden gepleegd in de sacristie van de Saint Patrick's Cathedral in Melbourne in de jaren 90.

Pell had de beschuldigingen eerst ontkend. De jury kon niet tot een beslissing komen tijdens het eerste proces in september van vorig jaar. Op een nieuw proces op 11 december werd hij wel schuldig verklaard. Maar de rechtbank van Melbourne beval een publicatieverbod, waarbij alle media verboden werd om over de zaak te publiceren.

De strafmaat voor Pell ligt nog niet vast: het is wachten tot 13 maart, maar zijn advocaten gaven nu al te kennen dat ze in beroep zullen gaan.

George Pell, die tijdelijk zijn functies neerlegde in het Vaticaan om zich te verdedigen, blijft op papier aan het hoofd staan van het Secretariaat voor de Economie van de Romeinse Curie. In die hoedanigheid is hij nog immer de nummer drie van het Vaticaan.

Dat Vaticaan heeft intussen gereageerd. Volgens de woordvoerder ervan is de veroordeling voor velen pijnlijk. De paus heeft ook bevestigd dat Pell voorlopig geen mis mag voordragen en geen contact mag hebben met minderjarigen. Eigenlijk kan dat ook niet geschieden - want, in afwachting van de uitspraak zit hij momenteel in de cel.

In elk geval is dat weeral één geestesgestoorde geestelijke pedofiel minder, die jarenlang genoot van de beschermende, kerkelijke vleugels.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht