ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wanneer mogen we de eerste vliegende taxi's verwachten?

Wat ooit als sciencefiction werd aanzien, is meer en meer werkelijkheid aan het worden.
door Tsenne Kikke - dinsdag 29 januari 2019 16:01

Dat moet een mens toch een zalig gevoel geven. Ik bedoel: in jouw 'wagen' stappen waarmee je verticaal opstijgt, in de straten en op snelwegen boven iedereen kunt rondvliegen, om dan op een verticale manier op de plaats van bestemming neer te dalen.

Ik heb het over de allereerste Electric Vertical Takeoff and Landing  (eVTOL) aircraft, zijnde: een elektrische verticale opstijg- en landingsvliegtuig.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft op 22 januari voor het eerst een testvlucht van zijn autonoom prototype passagiersluchtvoertuig uitgevoerd. Het toestel is een kruising tussen een drone, een helikopter en een vliegtuig.

Het voltooide een gecontroleerde start, zweefde en landde tijdens de vlucht, waarbij de autonome functies en grondregelsystemen van het voertuig werden getest. Deze keer was er niemand aan boord, maar later dit jaar zouden er testvluchten volgen met passagiers. Wel wordt er rekening gehouden met het feit dat het volledig elektrisch vrachtluchtvoertuig slechts 226 kg aan gewicht kan vervoeren.

"In een jaar tijd zijn we geëvolueerd van een conceptueel ontwerp naar een vliegend prototype," zei de ingenieur Greg Hyslop.

Het PAV-prototype, aangedreven door een elektrisch voortstuwingssysteem, is ontworpen voor een volledig autonome vlucht van start tot landing, met een maximaal bereik van 80 kilometer. Het geavanceerde toestel is 9,14 meter lang, 8,53 meter breed, en voorzien van voortstuwings- en vleugelsystemen voor een efficiënte voorwaartse zweefvlucht.

Toch knap, hé! Vooral wetende - indien we de huidige primitief ingestelde, menselijk uitziende wezens eventjes buiten beschouwing laten - dat we ooit holbewoners waren....

Anders gezegd: de mensheid komt van ver, van heel ver. En de weg naar 'volwaardig-menszijn' zal nog eeuwenlang moeten worden bewandeld vooraleer dat doel wordt bereikt, denk ik. Maar elke kleine stap daarnaartoe is van harte welkom, nietwaar? Dus: vooruit met de geit! :-)

In onderstaande video's kun je zien hoe die eerste vlucht verliep.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Chris Gepost op: 29/01/2019 16:59:45
Chris

... zoiets als de " DeLorean " :)


Tsenne Kikke Gepost op: 29/01/2019 17:37:06
Tsenne Kikke

DeLorean slot haar deuren in 1982. Was die niet enkel gespecialiseerd in het bouwen van auto's?


Chris Gepost op: 29/01/2019 19:16:27
Chris

hij vloog toch...door de ruimte :)


Tsenne Kikke Gepost op: 29/01/2019 19:30:10
Tsenne Kikke

Je hebt het waarscxhijnlijk over de DMC-12: de wagen waarin de tijdmachine was ingebouwd in de filmtrilogie Back to the Future. :-)

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht