ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Van de San Zhi UFO-woonsten blijft er niets meer over

Volgens plaatselijke verhalen liep dit UFO-dorp 40 jaar geleden leeg na reeks zelfmoorden en geestverschijningen
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 januari 2019 3:03

San-Zhi in Taiwan was bedoeld als een toeristische badplaats, maar achtergelaten vooraleer het operationeel werd. Het basisidee was nochtans niet slecht, en het moet miljoenen hebben gekost.

De bijzondere UFO-vormige verblijfplaatsen werden begin 1978 opgericht en moesten eigenlijk dienen als luxueuze strandappartementjes met uitzicht op de Oost-Chinese Zee. Ze werden gebouwd door de Finse architect Matti Suuronen in opdracht van de toenmalige 'Hung Kuo Group', die bemiddelde toeristen wilde aantrekken; mensen, op zoek naar zon, zee, en een vleugje scifi.


 
Doch in 1980 ging niet enkel en alleen de firma failliet, maar voordien waren er tijdens de constructiewerken ook meldingen van bizarre auto-ongevallen en mysterieuze zelfmoorden.

Naar het schijnt werd het futuristische toeristenoord op een oud kerkhof gebouwd waar Nederlandse soldaten begraven lagen. Het is dan ook niet verwonderlijke dat men achteraf gewag maakte van geestverschijningen, die de bouwvakkers zouden hebben weggejaagd, waardoor de werkzaamheden werden gestopt.

Sommige onder hen beweerden namelijk, dat ze door boze geesten werden belaagd; geesten, die hen zeiden dat die gewijde grond niet mocht dienen om er iets commercieels op te plaatsen. Daarom lieten ze één voor één het project in de steek. Achteraf zag het er dan ook daadwerkelijk spookachtig uit. Het was dus geen goed idee om bijgelovige arbeiders in een tot de verbeelding sprekende omgeving aan het werk te zetten. 

De Nederlandse urban explorer Bob Thissen trok er indertijd met een collega heen, en maakte er interessante beelden van. Toen bleken er in enkele van die studio's zelfs nog mensen te wonen.
.

Maar dit alles behoort nu tot het verre verleden. Ondertussen is alles er sinds 2010 tot op de 'gewijde' grond afgebroken, en wordt er momenteel duchtig gewerkt aan een gloednieuw toeristenverblijf, inclusief waterpark.

Nu maar hopen dat die geesten er niet meer komen spoken - en, men er zorg voor draagt mensen aan te werven die niet in hun bestaan geloven.

Tussen haakjes: geloof jij in het bestaan van geesten die rondspoken?...Zo ja, dan moet je er - van zodra het afgewerkt is - nooit naartoe trekken, beloofd!?

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht