ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Niet enkel in onze gewesten, maar overal ter wereld treft men lichtgelovige mensen aan

Wie, of wat ben jij?…
door Tsenne Kikke - woensdag 30 januari 2019 19:32

In 2007 publiceerde ik een blog, getiteld 'Ram Bahadur Bamjan, de ware reïncarnatie van de Boeddha?…'.... Het ging over een 'wonderjongen', Ram Bahadur Bamjan genaamd, die de bijnaam 'Little Buddha' verkreeg.

Hij trok in 2005 een grote schare (licht)gelovigen aan, omdat hij tien maanden lang zogezegd zonder eten of drinken in de jungle zou hebben gemediteerd. Een grove leugen natuurlijk. Nu, 12 jaar later, krijgen we te maken met het bericht dat die populaire ‘reïncarnatie van Boeddha’ in wezen een geweldpleger en verkrachter is... :-)

Tevens is de Nepalese politie momenteel in zijn ashrams op zoek naar vier volgelingen, die als vermist zijn opgegeven.

Klik op deze link... Het is een uitgebreid verslag over een vrouw, die er maandenlang vastgehouden en gefolterd werd... Haar beide polsen werden meermaals gebroken, en zo meer - gewoonweg, omdat de Little Budha beweerde dat ze een heks was...

Och, zoals je misschien al weet, zijn er momenteel iets meer dan 4.000 verschillende godsdiensten, sekten, gemeenschappen, en zo meer, op deze aardbol te vinden. Volgens mij is het een vaststaand feit dat volgelingen ervan nooit of te nimmer in staat zullen zijn om aan Zelfkennis te doen, zijnde; het kennen van hun ware zelf, omdat ze vanuit hun ego met datgene waarin ze geloof hechten hebben vereenzelvigd.

Gurdjieff noemde die identificatie met het onechte 'mentale masturbatie'. Stel je maar eens voor dat je denkt een boeddhist te 'zijn', of een satanist, of een sjamaan, of een katholiek, een mormoon, of wat dan ook. Stel daarbij de vraag: "Ben Ik dat wel? Of, ben ik mijn vals ego aan het bevredigen?". Ik bedoel: datgene wat je niet bent... 't Is maar een vraagje. :-)

Anderzijds is het een feit; dat als men dan toch een godsdienst of wat dan ook belijdt; er niets verkeerd aan is, zolang men maar tezelfdertijd beseft dat al de anderen evenwaardig zijn.

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, je kunt je ook als eclecticus inschrijven! -

(Meer info daarover ?)

( - Ook op: kllk hier - )

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht