ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe zullen steden er in de toekomst uitzien?

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
donderdag 3 januari 2019 15:42

Ooit zal het ervan moeten komen...: autovrije steden. En, als het even kan: het verbieden van motoren met een luide uitlaat, die naast pollutie dan ook nog voor het onnodige geluidsoverlast zorgen.

Vroeger klaagden winkeliers dat mensen niet meer bij hen geraakten, omdat de meesten ervan in de grote winkelcentra buiten de steden hun inkopen gingen doen. Ondertussen is er zelfs een nieuwe concurrent opgedaagd, namelijk: het internet. En, als we met pollutie rekening houden, en daardoor de winkelstraten autovrij willen maken, zullen alle winkeluitbaters zich aan die nieuwe trend moeten gaan aanpassen. Bijvoorbeeld: door de aankopen via koeriers naar ophaalpunten, die dichtbij de plaatsen waar de kopers wonen gelegen zijn, te laten afleveren. En, met 'koeriers' kan worden bedoeld. drones, of zelfrijdende motorfietsen en -wagens.

Zo zijn er al diverse steden in Europa die de auto-doorgang verbieden. Soms met bijpassende maatregelen, zoals in Ljubljana, waar elektrische auto 's voor gratis vervoer zorgen voor zwakke of oude mensen, en voor moeders met kinderen. Na de tenuitvoerlegging stelde men er een aanzienlijke verbetering van de luchtverontreiniging vast, een grote stijging van toeristen, en tevreden handelaars en ondernemers.

Pontevedra

Oslo volgt?...

Reeds in 2017 was er in Oslo sprake om het tegen dit jaar volledig autovrij te maken. Natuurlijk is 2019 pas begonnen en hebben ze nog 635 dagen de tijd om het droomproject waar te maken.

In onderstaande videoclip wordt beschreven hoe volledig autovrije steden kunnen worden ingericht, zowel nieuwe als bestaande. Maar, ben jij daar wel een voorstander van?....

Hoe duur is parkeren in een centrumstad?

Twee uur parkeren in een stadscentrum, of vier uur parkeren in een betaalparking kost in België lang niet overal evenveel. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen zijn de prijzen in veel steden te hoog, en duwen ze klanten richting shoppingcentra met massaparkings.

Twee uur parkeren in het centrum:

Brugge 4,2
Kortrijk 3,5
Oostende 3,5
Roeselare 3
Gent 6
Aalst 3
Sint-Niklaas 2,45
Leuven 4
Hasselt 3
Genk 3
Antwerpen 4,3
Mechelen 3,9
Turnhout 4,5

Vier uur parkeren in een betaalparking in het centrum:

Brugge 4,5
Kortrijk 7
Oostende 8,7
Roeselare 3,75
Gent 7,5
Aalst 6,6
Sint-Niklaas 4,5
Leuven 8,8
Hasselt 10
Genk 6
Antwerpen 11,2
Mechelen 7,4
Turnhout 8,5

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht