ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe robots ons in de toekomst in de kunstwereld kunnen bijstaan

Herken jij een schilderij dat door een robor werd gemaakt?
door Tsenne Kikke - zaterdag 19 januari 2019 23:17

Geschiedenis leert ons dat technologie de kracht heeft om economische groei te versterken en maatschappijen te transformeren. Dit zal met de opkomende robotica en artificiële intelligentie meer dan ooit het geval zijn. De toepassingen zijn alomtegenwoordig: van robots in de fabrieken, het ombouwen van mensen tot cyborgs, zelfrijdende voertuigen, tot killerbots. Draai of keer het: mens en robot zullen vroeg of laat met elkaar moeten gaan leren samenleven.

Ann Dooms is wiskundige. Ze cijfert en werkt aan de VUB, maar je vindt haar ook af en toe terug in kunstmusea. Zo kan ze computers programmeren die prachtige dingen op een beeldscherm kunnen (na)maken. Geen echte kunst, natuurlijk. En, bovendien bestaat er nog geen robot die met doek, penseel en verf overweg kan.

Wel kan een robot in de toekomst, dankzij een ingebouwde computer, het hulpje van eender welke schilder worden. Ook kan het namaak van echte kunstwerken onderscheiden, en zo meer. Maar, laten we Ann Dooms zélf aan het woord laten: zij kan - wat ze precies doet - beter uitleggen dan ik... Echt interessant!

Nog iets van Ann Dooms, en even interessant!

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Niet enkel en alleen om de kosten te helpen dragen, maar vooral om een budget te vergaren waardoor deze website naar buiten toe beter kan worden gepromoot.. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro tot en met 500 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden.

- En, weldra kan je je ook als eclecticus inschrijven!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht