ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Welke landen hebben de grootste ecologische voetafdruk per inwoner?

In de laatste vier jaar is de uitstoot van CO2 wereldwijd weer toegenomen.
door Tsenne Kikke - woensdag 5 december 2018 18:45

Vorige week liet de VN in een rapport al weten dat voor het eerst in vier jaar de uitstoot van CO2 wereldwijd weer toegenomen is. Welke landen zijn de grootste boosdoeners, vroegen de mensen van Statista zich af.

Om die vraag te beantwoorden, was het hoog tijd om even stil te staan en te bekijken welke landen de grootte ecologische voetafdruk hebben, vermits deze sterk verschilt van land tot land.

Kortom: welke landen moeten dringend in actie schieten en de CO2-uitstoot per inwoner drastisch omlaag brengen?

De grootste vervuiler ter wereld blijft de Verenigde Staten, maar vooralsnog lijkt het er niet op dat Donald Trump veel zin heeft om van koers te veranderen, integendeel.

Op de tweede plaats staat Canada, gevolgd door Zuid-Korea en Rusland. Duitsland staat op plaats zes en is het eerste Europese land in het lijstje.

Bron: P-Magazine - Yves Peeters

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht