ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Theresa May's Precious Brexit

Draagt Theresa May oogkleppen?
door Tsenne Kikke - zaterdag 15 december 2018 20:18

Alles gebeurt, en wel op een manier dat het niet op een andere manier kon gebeuren. Dat liet George Ivanovitch Gurdjieff ons 100 jaar geleden al weten. En, terwijl alles zich voor onze ogen aan het afspelen is, kunnen we als toeschouwer niets anders doen dan er eigen bedenkingen op nahouden. Om te beginnen...

Theresa May houdt voet bij stuk door alsmaar te blijven verklaren: "Deze Brexit-deal geeft het Britse volk wat het wil!".

Het is net alsof dat ze aan een gehuwd koppel, waarvan de man schatrijk is, en die nu van haar wil scheiden: "Neen, beste John, dat huwelijk geeft aan Mary datgene wat ze wil."

Natuurlijk kon John - twee jaar geleden - niet weten dat zijn Mary niet aan zijn verwachtingen zou kunnen voldoen; waaronder niet vreemdgaan, bijvoorbeeld. Een reden dus om zich te mogen bedenken, vind ik.

Anders gezegd: volgens mij ziet de halsstarrige May maar niet in dat veel Britten er al dik spijt van hebben dat ze de Brexit hadden goedgekeurd; vooral, omdat ze indertijd niet wisten wat de gevolgen ervan konden zijn. Tevens werd er hun valse of onrealistische toekomstbeelden voorgeschoteld, afkomstig van mensen, die het toen waarschijnlijk ook niet wisten, al dachten ze van wel.

Hoe het zal aflopen, weet geen mens, en moeten we het 'gebeuren van alles' gewoonweg afwachten.

Een beetje 'gespleten' humor...
 
Acteur Andy Serkis, die Gollem speelt in 'Lord of the Rings', kroop in de huid van de premier, en probeerde ons aan te tonen hoe May - als Gollem - de Brexit-onderhandelingen ziet.

Nabericht 16/12/2018

Theresa May haalde zwaar uit naar ex-premier Tony Blair, die opriep tot een nieuw Brexit-referendum.

"Het feit dat Tony Blair naar Brussel gaat en er onze onderhandelingen ondermijnt door te pleiten voor een tweede referendum, is een belediging voor de functie die hij heeft uitgeoefend en het volk dat hij heeft gediend’, aldus May aan BBC. Volgens Blair zou een tweede referendum de impasse in het Verenigd Koninkrijk kunnen doorbreken. "Want nu heeft de regering nergens controle over’, zei Blair. ‘Niet over de agenda, niet over de uitkomst, en al zeker niet over wat er gebeurt na de uitkomst."

May reageerde vlijmscherp: "Te veel mensen willen het Brexit-proces saboteren om hun eigen politieke belangen te verdedigen in plaats van het nationaal belang te dienen." Zijzelf benadrukt te blijven strijden voor ‘een goed akkoord voor het Verenigd Koninkrijk’.

David Lidington, de nummer 2 van de regering, zei evenwel dat een tweede volksraadpleging niet noodzakelijk zou leiden tot een definitieve oplossing.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja!... Spiritualia is er speciaal voor jou; dit, dankzij enkele sponsors!

Maar, er is nog immer nood aan meerdere sponsors - vooral, omdat 2019 voor de deur staat. Niet enkel en alleen om de zware kosten van deze website te helpen dragen, maar vooral om met-ter-tijd een budget te vergaren waardoor de website naar buiten toe beter kan worden gepromoot, en dus nog een véél groter publiek zal kunnen aantrekken, inclusief meerdere interessante vrijwillige bloggers, misschien. En, sponsoren kan al vanaf 1 euro - maar, hoe meer nulletjes achter het cijfer hoe beter! :-) Meer info, of interesse?.... Klik op deze link.

Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf via Zoek&Vind aanmelden. En jawel: als je geen behoefte hebt aan klandezie of naambekendheid kan het natuurlijk ook volledig gratis, zolang deze website blijft bestaan. Denk daarbij: "Dankzij die enkele sponsors..." :-)

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2020 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht